Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ για την ειρήνη και την σταθερότητα στην ανατ. Μεσόγειο

Δ. Αβραμόπουλος: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ για την ειρήνη και την σταθερότητα στην ανατ. Μεσόγειο
H στρατηγική συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ δεν συνιστά απειλή για κανέναν, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ όπου  τόνισε τη βούληση της Ελλάδας και του Ισραήλ να συνεργαστούν για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.
«Αυτή η στρατηγική συνεργασία δεν συνιστά απειλή για κανέναν. Φέρνουμε τα δύο αμυντικά συστήματα πιο κοντά το ένα στο άλλο, με σκοπό να αναλάβουμε νέο ρόλο, στο πλαίσιο των στόχων μας για την περιοχή, που είναι η ειρήνη, η συνεργασία και η σταθερότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ισραηλινός ομόλογός του, Mose Ya'alon, υπογράμμισε ότι «η στρατηγική σχέση που έχει εδραιωθεί μεταξύ των χωρών μας δεν τίθεται εναντίον κανενός, αλλά εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου».
Μάλιστα στις συνομιλίες των δύο υπουργών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας και των διαδικασιών αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού και επιμόρφωσης, στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ενώ στη συνάντησή του με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ', εξήρε τον ρόλο του Πατριαρχείου, ως παράγοντα συνεννόησης και γέφυρα επικοινωνίας λαών και θρησκειών και ως διαρκούς πρέσβη του Οικουμενικού Ελληνισμού.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης