Τελευταία Νέα
Κοινωνία

K. Ασκούνης: Όταν κινδυνεύουν ζωές δεν μπορούμε να μιλάμε για προσωπικά δεδομένα

K. Ασκούνης: Όταν κινδυνεύουν ζωές δεν μπορούμε να μιλάμε για προσωπικά δεδομένα
Η ΔΕΗ πρέπει να στείλει τα στοιχεία για τα ευάλωτα νοικοκυριά
Σκληρή κριτική στη ΔΕΗ, για την απόφασή της να μην αποστείλει τα στοιχεία των ευάλωτων οικογενειών προκειμένου να διασταυρωθούν, άσκησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Η ΔΕΗ δεν μπορεί να επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από το ψύχος, τόνισε ο κ. Ασκούνης και πρόσθεσε ότι «κάνουμε τον έλεγχο, πρέπει όμως η ΔΕΗ να μας στείλει τα στοιχεία. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί το ψύχος δεν περιμένει».
Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι οι Δήμοι δεν διασταυρώνουν ή δεν προωθούν τα στοιχεία των ευάλωτων νοικοκυριών στη ΔΕΗ, επισήμανε πως αυτό δεν ισχύει και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία και πολύ περισσότερο για τους μεγάλους δήμους, όπως της Αθήνας, όπου πρέπει να ελεγχθούν περί τις 30.000 καταστάσεις.
Ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ποιος θα πληρώσει το κόστος της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών, διερωτώμενος πού είναι το κοινωνικό κράτος, αλλά και ποια είναι η ευθύνη της ΔΕΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης