Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Αναβάθμισε σε σταθερό από αρνητικό προηγουμένως το outlook των ισπανικών τραπεζών

Fitch: Αναβάθμισε σε σταθερό από αρνητικό προηγουμένως το outlook των ισπανικών τραπεζών
H ισπανική οικονομία παραμένει αδύναμη, προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Στην αναβάθμιση του outlook των ισπανικών τραπεζών, σε σταθερό από αρνητικό προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο πολύπαθο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας.
Τα οφέλη της πρόσφατης αναδιάρθρωσης του ισπανικού τραπεζικού κλάδου θα εδραιωθούν και θα γίνουν ορατά εντός του 2014, εκτιμά η Fitch, χαιρετίζοντας τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την τάση σταθεροποίησης των ποσοστών των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ορισμένες από τις ισπανικές τράπεζες.
Όπως τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, η αναμόρφωση του ισπανικού τραπεζικού κλάδου προχωρά και κινείται στη σωστή κατεύθυνση, μέσω μιας σειράς ενεργειών που περιλαμβάνουν κλείσιμο υποκαταστημάτων και απολύσεις προσωπικού.
Κατά τη Fitch, οι μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση εξυγίανσης των ισολογισμών των ισπανικών τραπεζών θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα των assets τους.
O oίκος αξιολόγησης προβλέπει πως το ποσοστό των προβληματικών δανείων των ισπανικών τραπεζών θα συνεχίσει να αυξάνεται εντός του 2014, ωστόσο με ηπιότερους ρυθμούς σε σχέση με σήμερα.
"H ισπανική οικονομία παραμένει αδύναμη" προειδοποιεί η Fitch, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η Ισπανία εξέρχεται σταδιακά από την ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης