Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Standard & Poor's: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Β- από CCC+ - Σταθερό το outlook – Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ισπανίας

tags :
Standard & Poor's: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Β- από CCC+ - Σταθερό το outlook – Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ισπανίας
Η S&P βλέπει μείωση των κινδύνων στην εφαρμογή του προγράμματος της Τρόικα στην Κύπρο
Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα η Standard & Poor's, ανεβάζοντάς την στην κλίμακα Β- από το CCC+, με σταθερές προοπτικές.
Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφασή του βλέποντας μείωση των κινδύνων στην εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας.
Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι οι άμεσοι κίνδυνοι για την αποπληρωμή του κυπριακού χρέους φαίνεται να έχουν υποχωρήσει.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του, η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την άποψη του οίκου για τους κινδύνους εφαρμογής που παραμένουν ως το τέλος του τριετούς προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά είναι σε ισορροπία λόγω του περιθωρίου ανόδου της οικονομίας.
Η S&P βελτίωσε και την αξιολόγηση της Ισπανίας, κρατώντας την μεν στο ΒΒΒ- αλλά αλλάζοντας τις προοπτικές της σε σταθερές από αρνητικές.
Παράλληλα, υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ολλανδίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, λόγω των αδύναμων προοπτικών ανάπτυξης, ενώ διατηρεί το outlook "σταθερό".
Στην ανακοίνωση του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υπογραμμίζε ότι "ο ρυθμός ανάπτυξης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ παραμένει επίμονα χαμηλότερος απ' αυτόν χωρών σε παρόμοια υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης