Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Ένα «σοκ» στις αναδυόμενες αγορές θα «πλήξει» την Ευρωζώνη – Πιθανή η επιστροφή της… ύφεσης!

Standard & Poor’s: Ένα «σοκ» στις αναδυόμενες αγορές θα «πλήξει» την Ευρωζώνη – Πιθανή η επιστροφή της… ύφεσης!
Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας...
Ένα αρνητικό «σοκ» στις αναδυόμενες αγορές, ίσως οδηγήσει την Ευρωζώνη στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή στην… ύφεση, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Ειδικότερα, εάν η ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες επιβραδυνθεί περαιτέρω, τότε η Ευρωζώνη θα έρθει αντιμέτωπη το 2014 με το φάντασμα της… ύφεσης.
«Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Τουρκία και η Βραζιλία, είναι εκτεθειμένες στις νομισματικές πολιτικές των σημαντικότερων κεντρικών τραπεζών. Μία επιβράδυνση των εν λόγω οικονομιών ενδέχεται να επιφέρει ένα νέο σκληρό χτύπημα στην Ευρωζώνη» υπογραμμίζει ο Jean-Michel Six, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
«Ένα σοκ, όπως για παράδειγμα η επιβράδυνση – σε υψηλότερο του αναμενομένου, επίπεδο -  των αναδυόμενων αγορών, θα μπορούσε να φέρει την Ευρωζώνη στην πρότερη, παραπαίουσα οικονομική κατάσταση» προσθέτει εν συνεχεία.
Μάλιστα, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν κυρίως, σε Τουρκία, Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική και Ινδονησία.
Το μεγάλο έλλειμμα τρέχουσων συναλλαγών αλλά και η «πληγή» των διεθνών κεφαλαιακών εισροών αναμένεται να εκθέσει τις άνωθεν χώρες στην μείωση της παρεχόμενης ρευστότητας των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης