Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στο Eurogroup - Πιέσεις στον Στουρνάρα (ΥΠΟΙΚ) στο περιθώριο της συνεδρίασης

tags :
Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στο Eurogroup - Πιέσεις στον Στουρνάρα (ΥΠΟΙΚ) στο περιθώριο της συνεδρίασης
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδριάζουν για τους προϋπολογισμούς των χωρών εκτός προγραμμάτων στήριξης.
Μπορεί το ζήτημα της Ελλάδας να μη βρίσκεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup για τους προϋπολογισμούς των χωρών που δεν βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης, ωστόσο είναι βέβαιο ότι στο περιθώριο θα εξεταστούν οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα.
Η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, συμπίπτει άλλωστε με το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Καγκελάριος Angela Merkel στο Βερολίνο.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναμένεται να δεχθεί πιέσεις από τους ομολόγους του, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα.
Το στίγμα των διαθέσεων έδωσε άλλωστε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dissjelbloem, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών, αναμένεται να διαβεβαιώσει το Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, παράλληλα όμως θα ξεκαθαρίσει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει τη λήψη νέων οριζοντίων μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης