Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέο μήνυμα στήριξης από την Καγκελάριο Merkel, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά - Εξήρε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας - Κανείς δεν περίμενε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

tags :
Νέο μήνυμα στήριξης από την Καγκελάριο Merkel, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά - Εξήρε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας - Κανείς δεν περίμενε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος
(upd)Μία ημέρα πριν τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η Καγκελάριος στέλνει νέο μήνυμα στήριξης και εξάρει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτες.
«Γνωρίζω ότι μπορεί να πει κανείς πολλά, ότι ενδεχομένως ορισμένα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως τα φανταζόμαστε από γερμανικής πλευράς. Η αλλαγή όμως είναι σημαντικότατη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στο συνέδριο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Η Καγκελάριος,  αναφέρθηκε μάλιστα και στο πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας ότι την τρέχουσα χρονιά τα έσοδα της Ελλάδας είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, εάν εξαιρέσει κανείς την εξυπηρέτηση του χρέους.
«Πολλοί στην Τρόικα δεν πίστευαν ότι η Ελλάδα θα το κατάφερνε. Τα κατάφεραν όμως παρόλα αυτά και γι΄ αυτό το λόγο αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό».
Παράλληλα η καγκελάριος εκτίμησε ότι είναι ήδη εμφανείς οι πρώτες επιτυχίες στο πεδίο της ευρωδιάσωσης. Η Ιρλανδία και η Ισπανία στέκονται και πάλι στα πόδια τους. Πρόκειται για δυο θετικά παραδείγματα. Και η Πορτογαλία εξελίσσεται καλά».

Υπερασπίζεται την πολιτική λιτότητας
Την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει στην ευρωζώνη το Βερολίνο, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά η Καγκελάριος Angela Merkel.«Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αποδίδουν καρπούς», υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας.
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, η Καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία χρειάζεται κυβέρνηση.
Το τελευταίο διάστημα επικρατεί ανησυχία σχετικά με το ζήτημα, καθώς καθυστερεί ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες.
Η Angela Merkel τόνισε ότι επιθυμεί να διατηρηθεί η αυτονομία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί αύξηση της φορολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης