Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Διεθνής μαραθώνιος ενημέρωσης ξένων επενδυτών από τον Γ. Μουρμούρα για την Ελλάδα, την πιθανή έξοδο στις αγορές και τις τράπεζες – Κρίσιμες συναντήσεις με Moody’s, S&P και Bruegel

tags :
  Διεθνής μαραθώνιος ενημέρωσης ξένων επενδυτών από τον Γ. Μουρμούρα για την Ελλάδα, την πιθανή έξοδο στις αγορές και τις τράπεζες – Κρίσιμες συναντήσεις με Moody’s, S&P και Bruegel
Διεθνή μαραθώνιο ενημέρωσης που περιλαμβάνει πλήθος συναντήσεων με ξένους επενδυτές πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο ικανότατος Γιάννης Μουρμούρας οικονομικός σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ο Μουρμούρας πρόσφατα βρέθηκε σε διεθνές forum υπό την αιγίδα του Bruegel στο οποίο παρευρέθηκαν πλήθος αναλυτών, πολιτικών, εκπροσώπων της ΕΕ, της DGCom, αλλά και διεθνών μέσων ενημέρωσης καθώς και πλειάδα ευρωπαίων καθηγητών.
Ο σύμβουλος του Σαμαρά ενημέρωσε για τα βήματα προόδου που έχουν πραγματοποιηθεί στην ελληνική οικονομία, αλλά και τα σχέδια εξόδου στις αγορές το 2014 όπως και για την εκτιμώμενη αλλαγή σελίδας στην οικονομία καθώς θα περάσει σε ανάπτυξη το 2014.
Πρόσφατα επίσης ο Μουρμούρας βρέθηκε στο Harvard στην Βοστόνη και στο Brooking Institute στην Ουάσινγκτον και είχε πλειάδα επαφών με εκπροσώπους ξένων οίκων και μεταξύ αυτών της Moody’s και της Standard and Poor’s.
Στις ομιλίες του έδωσε έμφαση στο ότι η Ελλάδα έχει μπει εκ νέου στο στόχαστρο των επενδυτών ενώ επισήμανε ότι το 2014 θα είναι η χρονιά εξόδου στις αγορές καθώς τοπ refinancing risk της Ελλάδος δηλαδή το ρίσκο αναχρηματοδότησης της χώρας έχει μειωθεί αισθητά.
Η πιθανότητα έκδοσης 3ετούς ομολόγου μέσω private placement ή κοινοπρακτικής έκδοσης για το 2014 από την Ελλάδα είναι ρεαλιστικός στόχος  κατά τον κ Μουρμούρα ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αποδείξει ότι φεύγει από την τροχιά της εξέλιξης της οικονομίας της Αργεντινής.
Η Αργεντινή περιχαρακώθηκε αλλά η Ελλάδα θα ακολουθήσει άλλο δρόμο με προοπτική να καταστεί πραγματικότητα το recovery της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης