Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η καθυστέρηση συμφωνίας με την Τρόικα στην Ελλάδα δεν είναι θετική εξέλιξη για το χρηματιστήριο Αθηνών – Διόρθωση έως -12% προ των πυλών αν δεν αντισταθμιστεί από τις εισροές στον MSCI – Επικίνδυνη η φούσκα στη Wall Street

Η καθυστέρηση συμφωνίας με την Τρόικα στην Ελλάδα δεν είναι θετική εξέλιξη για το χρηματιστήριο Αθηνών  – Διόρθωση έως -12%  προ των πυλών αν δεν αντισταθμιστεί από τις εισροές στον MSCI – Επικίνδυνη η φούσκα στη Wall Street
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικα όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το δημοσιονομικό κενό αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Αν αυτή η αρνητική εξέλιξη δεν αντισταθμιστεί από τις εισροές λόγω του MSCI και της υποβάθμισης από τις ώριμες στις αναδυόμενες αγορές είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήρι έως -12% ή 1000 μονάδες αν και το βασικό σενάριο θέλει την διόρθωση μεταξύ 1080 με 1100 μονάδες.  
Βραχυχρόνια το ΧΑ κινείται ενός στενού εύρους διακύμανσης 1120 με 1150 ή έως 1180 μονάδες.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα ότι έως τις 9 Δεκεμβρίου στο Eurogroup θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τρόικα είναι σίγουρα μια εξέλιξη διττής ερμηνείας.
Ή οι καθυστερήσεις αποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα ή ότι οι καθυστερήσεις αποδεικνύουν ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία.
Είναι ανησυχητικό ότι εσχάτως σταμάτησαν οι μεγάλες και αναμενόμενες εισροές λόγω του MSCI.
Μπορεί π.χ. χθες η Citigroup και η Ρωσική Renaissance Capital να τοποθετήθηκαν στις τράπεζες Πειραιώς και Alpha αλλά οι εισροές αυτού του τύπου είναι δυσανάλογα μικρές σε σχέση με τις προσδοκώμενες.
Σίγουρα το διάστημα 22 με 26 Νοεμβρίου είναι κρίσιμο και ειδικά στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να εκτοξευθεί στην κυριολεξία η συναλλακτική δραστηριότητα.
Η αρχική εκτίμηση για ράλι μεταξύ 7 και 26 Νοεμβρίου διαψεύστηκε.
Οι τραπεζίτες έγκαιρα βέβαια είχαν προειδοποιήσει ότι το ισοζύγιο εισροών και εκροών στο ΧΑ λόγω του MSCI μπορεί να είναι και αρνητικό ή σίγουρα πολύ κατώτερο των προσδοκιών και δικαιώθηκαν.
Το bankingnews.gr αναφέρθηκε στο προσδοκώμενο ράλι μεταξύ 7 και 26 Νοεμβρίου που δεν έγινε αλλά και πολύ έγκαιρα προειδοποίησε ότι ο πήχης των προσδοκιών πρέπει να κατέβει πολύ όσον αφορά το ράλι ή τις προσδοκώμενες εισροές.

Ανησυχίες για την wall street

Μπορεί οι έλληνες τραπεζίτες να ανησυχούν για τα απανωτά ρεκόρ του Dow Jones;
Ναι καθώς όπως αναφέρουν αν ξεκινήσει μια διόρθωση στην Αμερική θα επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά εξέλιξη που θα επιδράσει στην άκρως ευάλωτη ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Οι εκτιμήσεις της Barclays για τις τράπεζες

Το www.bankingnews.gr παρουσίασε αναλυτικά την έκθεση της Barclays η οποία προβλέπει ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος σε βάθος 5ετίας από 1 P/BV θα βρεθεί στο 2.
Εμείς απλά θέλουμε να αναφέρουν ότι η Εθνική εμφανίζει P/BV περίπου 1,86 και μόνο Alpha και Πειραιώς κινούνται κοντά στο 1.
Αν δεχθούμε την εκτίμηση της Barclays η Πειραιώς από 7,15 δισεκ. κεφαλαιοποίηση θα βρεθεί στα 14 δισεκ. το 2018 αν δεν αλλάξει δομικά η κεφαλαιακή της δομή.
Με 14 δισεκ. κεφαλαιοποίηση η Πειραιώς θα πρέπει να επιτυγχάνει 1,4 δισεκ. κέρδη για να αποτιμάται με P/E 10  που είναι λογική αποτίμηση την τρέχουσα περίοδο για τις υγιείς τράπεζες.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, 19 Νοεμβρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης