Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η Εθνική εμπαίζει τους εργαζομένους της FBBank – Πρότεινε συμβάσεις αορίστου χρόνου…διάρκειας 2 μηνών – Να ανακληθούν αυτά τα σχέδια και να παρέμβει η ΟΤΟΕ που κάποτε ήταν λαλίστατη – Προχωράει η εθελουσία 2000 ατόμων στην ΕΤΕ

 Η Εθνική εμπαίζει τους εργαζομένους της FBBank – Πρότεινε συμβάσεις αορίστου χρόνου…διάρκειας 2 μηνών – Να ανακληθούν αυτά τα σχέδια και να παρέμβει η ΟΤΟΕ που κάποτε ήταν λαλίστατη – Προχωράει η εθελουσία 2000 ατόμων στην ΕΤΕ
Η Εθνική τράπεζα και οι διοικούντες εμπαίζουν τους εργαζομένους της FBBank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτείνει συμβάσεις αορίστου χρόνου διάρκειας 2 μηνών.
Η πρόταση αυτή είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη αλλά και προσβλητική για τους εργαζομένους της FBBank.

Θα πρέπει να παρέμβει η ΟΤΟΕ που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατη και να ζητήσει να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Όπως έπραξε η Εθνική στην περίπτωση των εργαζομένων της Probank.
Ο σύλλογος εργαζομένων της Εθνικής επίσης πρέπει να παρέμβει ώστε να διασφαλίσει την εργασία με ίσους όρους στον όμιλο.
Η εθελουσία προχωράει και παρά τις ενστάσεις της DGCom η Εθνική θα μπορέσει τελικώς να μειώσει το προσωπικό της έως 2000 άτομα ξεπερνώντας τον σκόπελο του Ταμείου Αυτασφάλειας.
Ωστόσο με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει δεν έχουμε κατανοήσει πως ξεπεράστηκαν τα εμπόδια καθώς η Τρόικα και η DGCom έθεσε θέμα για το Ταμείο Αυτασφάλειας ζητώντας εκκαθάριση.
Να σημειωθεί ότι η DGCom και γενικότερα η Τρόικα είχαν θέσει προσκόμματα στην αρχική πρόταση της Εθνικής, με έμφαση την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων της Εθνικής τράπεζας.
Η πρόταση της Τρόικα ήταν  ξεκάθαρη να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης το Ταμείο Αυτασφάλειας και να υπάρξει μερική αποζημίωση του προσωπικού της Εθνικής τράπεζας σε ποσοστό 25% ή 40% ή 60% ανάλογα και με ηλικιακά κριτήρια.  
Η Εθνική τράπεζα θα καταβάλλει πρόσθετα 40 εκατ στο Ταμείο αλλά υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο των 75 εκατ που έλαβε το Ταμείο Αυτασφάλισης από την Εθνική τράπεζα.
Η Εθνική με βάση πληροφορίες είχε προτείνει να καταβάλλει το 2% των εργοδοτικών εισφορών σύμφωνα με νέα πρόταση που μελετά αλλά το ερώτημα που εγείρεται είναι μπορεί η Εθνική να διαχειριστεί το πρόβλημα του Ταμείου;
Η πλευρά της Τρόικα υποστηρίζει ότι η Εθνική πρέπει να προστατέψει τα συμφέροντα της και να ελαχιστοποιήσει τα κεφάλαια που καταβάλλει στα Ταμεία.
Τα 75 εκατ του δανείου που έχει χορηγηθεί μπορεί να αποπληρωθεί;
Οι εμπράγματες εξασφαλίσεις του δανείου είναι τέτοιες που διασφαλίζουν την Εθνική τράπεζα;
Αν υπάρξει εκκαθάριση του Ταμείου Αυτασφάλισης ποια θα είναι η ζημία που θα υποστεί η Εθνική;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης