Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νίπτει τας χείρας της η Angela Merkel για την «μάστιγα» της ανεργίας – «Οι επιχειρήσεις και όχι η πολιτική, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας» - Ηοllande: Ταχύτητα, αλληλεγγύη και ποιότητα το «τρίπτυχο» για την ενίσχυση της απασχόλησης

tags :
 Νίπτει τας χείρας της η Angela Merkel για την «μάστιγα» της ανεργίας – «Οι επιχειρήσεις και όχι η πολιτική, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας» - Ηοllande: Ταχύτητα, αλληλεγγύη και ποιότητα το «τρίπτυχο» για την ενίσχυση της απασχόλησης
Νίπτει τας χείρας της για την ανεξέλεγκτη ανεργία των νέων, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία για ακόμη μία φορά, αποποιείται των ευθυνών της για τις καταστροφικές συνέπειες της επιβαλλόμενης περιοριστικής πολιτικής.
«Είναι οι επιχειρήσεις που δημιουργούν τις θέσεις απασχόλησης και όχι η πολιτική» διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα Καγκελάριος, στο περιθώριο σύσκεψης της Ε.Ε. για την ανάσχεση της νεανικής ανεργίας.
Όπως χαρακτηριστικά, διαμήνυσε, η μείωση της ανεργίας «αποτελεί εθνική ευθύνη».
«Το μέλλον της Ευρώπης σχεδιάζεται μέσα από τις προοπτικές που προσφέρουμε στους νέους» συμπλήρωσε επιπλέον.
Επίσης, διευκρίνισε πως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθίσταται δυνατή μόνο «εφόσον οι πολιτικοί θέτουν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Hollande: Ταχύτητα, αλληλεγγύη και ποιότητα

«Ταχύτητα, αλληλεγγύη και ποιότητα» αποτελεί σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, F. Hollande, το τρίπτυχο για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ε.Ε.
Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, η αποψινή σύσκεψη της Ε.Ε. εξέτασε τα διαθέσιμα μέσα των κρατών-μελών για την επιβράδυνση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας στην Ε.Ε.
«Η μεγάλη πρόκληση είναι να ενεργήσουμε γρήγορα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
«Όλες οι χώρες που έχουν καταθέσει τα εθνικά σχέδια για το πρόγραμμα "Εγγύηση για τη Νεολαία" θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα προβλεπόμενα κονδύλια από την 1η Ιανουαρίου 2014» γνωστοποίησε παράλληλα.
Αναφερόμενος μάλιστα, στο πρόγραμμα «Εγγύηση για την Νεολαία», απαρίθμησε τις προτεραιότητές του:
- Την επιμόρφωση, ώστε να εξασφαλισθεί για τους νέους η κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση για τα επαγγέλματα του σήμερα και του αύριο.
- Την ένταξη στην απασχόληση, ιδιαίτερα για τους νέους που έχουν δυσκολίες και για μεγάλο διάστημα απομακρυσμένοι από την αγορά εργασίας.
- Την δημιουργία απασχόλησης και την διευκόλυνση της σύστασης επιχειρήσεων από τους νέους μέσω απλούστευσης των προϋποθέσεων και της μείωσης της γραφειοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης