Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βγενόπουλος (MIG): Forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας χωρίς αντίλογο η επιτροπή θεσμών της βουλής της Κύπρου – Η διαχειρίστρια της Λαϊκής, Αν. Αντωνιάδη, έφθασε στα όρια της γελοιότητας

Βγενόπουλος (MIG): Forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας χωρίς αντίλογο η επιτροπή θεσμών της βουλής της Κύπρου – Η διαχειρίστρια της Λαϊκής, Αν. Αντωνιάδη, έφθασε στα όρια της γελοιότητας
«Ως forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας χωρίς αντίλογο» χαρακτήρισε την επιτροπή θεσμών της βουλής της Κύπρου ο πρόεδρος της Marfin Investment Group και πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος, αντικρούοντας μέσω γραπτής δήλωσης του τις καταγγελίες που διατύπωσε η διαχειρίστρια του 18% της Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδη.
Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, «η κ. Αντωνιάδη κατηγορείται ήδη ενώπιον της ελληνικής ποινικής δικαιοσύνης για τα σοβαρά ποινικά αδικήματα της αυτουργίας σε απάτη επί δικαστηρίου και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία».
Με τα όσα ανακριβή και δυσφημιστικά κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής θεσμών απλώς επιβαρύνει την θέση της και διαπράττει νέα ποινικά αδικήματα.
Η επιτροπή θεσμών συνεχίζει να λειτουργεί σαν forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας χωρίς αντίλογο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της σύμφωνα με τις αρχές ενός κράτους δικαίου, αφού το τεκμήριο αθωότητας έχει μετατραπεί σε τεκμήριο ενοχής και μάλιστα χωρίς στοιχεία, αλλά μόνον με λαϊκίστικους αφορισμούς.
Ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας ο ισχυρισμός της κ. Αντωνιάδη ότι «η διοίκηση της Τράπεζας απαρτιζόταν από στελέχη που δεν γνώριζαν τον τραπεζικό τομέα». Στην ομάδα των στελεχών της Λαϊκής που προήρχοντο από υψηλόβαθμες θέσεις της Eurobank, της Πειραιώς, της HSBC, της UBS, της Deutsche Bank κλπ, η κ. Αντωνιάδη δεν θα είχε καμία τύχη να συμπεριληφθεί ούτε καν στο δεύτερο επίπεδο της ιεραρχίας. Άλλωστε το 2010 είχε κάνει interview με τον κ. Μπουλούτα και τον κ. Κουννή προκειμένου να προσληφθεί στην Λαϊκή και είχε απορριφθεί», καταλήγει ο κ. Βγενόπουλος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Άντρη Αντωνιάδου χαρακτήρισε την τράπεζα ένα μεγάλο «κουκουμά» με πολλά χρήματα για να κάνουν κάποιοι ότι ήθελαν και το όνειρό τους. Μάλιστα, κατηγόρησε τη διοίκηση ότι κανένας δεν προστάτευσε τους μετόχους της τράπεζας, χωρίς όμως να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό, ούτε απάντησε και στο εύλογο χάσμα που δημιουργήθηκε όταν υποστήριξε ότι ένα από τα σχέδια επιβράβευσης των στελεχών ήταν η παραχώρηση δωρεάν μετοχών. Δηλαδή τα στελέχη δεν προστάτευαν τους μετόχους, ακόμη και αν αυτοί είχαν μετοχές της τράπεζας.
Η κ. Αντωνιάδου, ισχυρίστηκε ότι μπήκαν στη διοίκηση της Λαϊκής άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν τραπεζίτες, ενώ δήλωσε ότι εάν γινόταν σωστή διαχείριση στην τράπεζα, αυτή δεν θα κατέληγε στη σημερινή της κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης