Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Standard & Poor’s: Σε «ΑΑ» υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας - Σταθερό το outlook – Ο Πρόεδρος Hollande υπερασπίζεται την οικονομική του πολιτική - Σταθερή η αξιολόγηση των γαλλικών τραπεζών

tags :
Standard & Poor’s: Σε «ΑΑ» υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας - Σταθερό το outlook – Ο Πρόεδρος Hollande υπερασπίζεται την οικονομική του πολιτική - Σταθερή η αξιολόγηση των γαλλικών τραπεζών
(upd3) Σε «ΑΑ» από «ΑΑ+» υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Υπερασπίζεται την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του, ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande.
Αιτία της υποβάθμισης η εκτίμηση του οίκου ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας δεν θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Οι αναλυτές της S&P υπογραμμίζουν ότι η δημοσιονομική ευελιξία της κυβέρνησης είναι περιορισμένη και ότι θα έχει σημαντικές δυσκολίες στο να μειώσει τις δαπάνες.
«Πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην φορολογία, όπως και στην παραγωγή, στις υπηρεσίες και στην αγορά εργασίας, δεν  θα αυξήσουν σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης της Γαλλίας σε μεσοπρόθεσμη βάση, και ενώ η συνεχιζόμενη υψηλή ανεργία αποδυναμώνει τη στήριξη για περαιτέρω δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα.
Σημειώνεται πως η οικονομία της Γαλλίας αναπτύχθηκε με 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2013.
Η S&P προβλέπει ότι η γαλλική οικονομία θα αυξηθεί κατά 0,7% το 2014.
Σημειώνεται ότι η S&P άλλαξε το outlook από αρνητικό σε σταθερό.
Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση των γαλλικών τραπεζών, παρά την υποβάθμιση της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση της BNP Paribas παραμένει στο A+ με αρνητικό outlook, ενώ η Societe Generale και η Credit Agricole βρίσκονται στο A με αρνητικό outlook.
Ο λόγος της μη υποβάθμισης είναι η δυνατότητα που διαθέτει η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναταράξεων του κλάδου.

Η απάντηση του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande


Την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του, έσπευσε να υπερασπιστεί ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, απαντώντας στην υποβάθμιση από τη Standard & Poor’s.
«Η παρούσα οικονομική πολιτική είναι η μόνη που θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της Γαλλίας», υποστήριξε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το μοντέλο ευημερίας, υπογράμμισε ο Hollande.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 08:41)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης