Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αύριο ανακοινώνονται οι ελληνικές μετοχές που θα ενταχθούν στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών μαζί με το ΧΑ – Ποιες σταθμίσεις και εισροές κεφαλαίων εκτιμούν ότι θα υπάρξουν η Citigroup, η Deutsche Bank και η HSBC

tags :
Αύριο ανακοινώνονται οι ελληνικές μετοχές που θα ενταχθούν στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών μαζί με το ΧΑ – Ποιες σταθμίσεις και εισροές κεφαλαίων  εκτιμούν ότι θα υπάρξουν η Citigroup, η Deutsche Bank και η HSBC
Κρίσιμη για το ελληνικό χρηματιστήριο θεωρείται η αυριανή ημέρα, όταν και ο Morgan Stanley Capital International θα ανακοινώσει τις ελληνικές μετοχές που θα 'συνοδεύσουν" το ΧΑ στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών.
Οι κορυφαίοι αναλυτές ήδη έχουν εκδώσει τις εκτιμήσεις τους για τις σταθμίσεις και τη σύνθεση του δείκτη MSCI Ελλάδας στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, ενώ έχουν προχωρήσει και σε υπολογισμό των εισροών που θα υπάρξουν από τα funds που δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές.
Πιο συγκεκριμένα, η Citigroup εκτιμά ότι θα υπάρξουν εισροές 1,6 δισ. δολ. μετά την είσοδο της Ελλάδας στον δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI από τις 26 Νοεμβρίου, ωστόσο οι καθαρές εισροές από funds παθητικής διαχείρισης θα ανέλθουν στα 500 εκατ. δολάρια.
H στάθμιση στον δείκτη θα διαμορφωθεί στις 26 μονάδες βάσης, από την τρέχουσα στάθμιση με 1,4 μονάδα βάσης στον δείκτη MSCI World.
Όσον αφορά τις ελληνικές εισηγμένες, η Citigroup εκτιμά:
ΟΤΕ: εισροές 50,6 εκατ. δολάρια
ΟΠΑΠ: εισροές 48,3 εκατ. εκατ. δολάρια
Εθνική Τράπεζα: εισροές 103,8 εκατ. εκατ. δολάρια
ΔΕΗ: εισροές 97,8 εκατ. δολάρια
Τιτάν: εισροές 85,6 εκατ. δολάρια
Ελληνικά Πετρέλαια: εισροές 60,3  εκατ. δολάρια
Jumbo: εισροές 86,7 εκατ. δολάρια
Folli Follie: εισροές 57 εκατ. δολάρια
Alpha Bank: εισροές 83,6 εκατ. δολάρια
Πειραιώς : εισροές 89 εκατ. δολάρια
Από τη μεριά της, η Deutsche bank εκτιμά το όφελος της ένταξης του ΧΑ στον δείκτη αναδυόμενων αγορών του MSCI  στα 322 εκατ. δολάρια, προβλέποντας ότι οι ελληνικές μετοχές που θα ενταχθούν στο δείκτη είναι αυτές των OTE, ΟΠΑΠ, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΗ, Τιτάν και Ελληνικών Πετρελαίων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Deutsche Bank η στάθμιση των ελληνικών μετοχών προβλέπεται να είναι μόλις στο 0,419%, υπό την προϋπόθεση να ενταχθούν στις 6 μετοχές και αυτές των Jumbo, Folli Follie, Alpha Bank, Βιοχαλκο και Motor Oil. Εάν δεν ενταχθούν οι τελευταίες 5 τότε η στάθμιση θα μειωθεί στο 0,36%.
Στην ουσία η Deutsche Bank υποβαθμίζει τις προσδοκίες για μεγαλύτερο δείκτη στάθμισης του ΧΑ στον  MSCI Emerging Markets, ωστόσο τονίζει ότι ο εν λόγω δείκτης αναμένεται να είναι μεγαλύτερος στον επιμέρους της νοτιανατολικής Ευρώπης και τον MSCI EMEA.
Αναφορικά με τις εισροές που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν, μετά την οριστικοποίηση των αλλαγών με το κλείσιμο των αγορών στις 26 Νοεμβρίου η Deutsche Bank αναφέρει τα εξής:
ΟΤΕ: εισροές 60,3 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,078%
ΟΠΑΠ: εισροές 55,2 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,072%
Εθνική Τράπεζα: εισροές 36 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,047%
ΔΕΗ: εισροές 31,3 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,041%
Τιτάν: εισροές 27,2 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,035%
Ελληνικά Πετρέλαια: εισροές 18,8 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,024%
Jumbo: εισροές 26,4 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,034%
Folli Follie: εισροές 15,9 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,021%.
Alpha Bank: εισροές 25,2 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,033%
Βιοχαλκο: εισροές 13 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,017%  
Motor Oil: εισροές 12,9 εκατ. δολάρια - στάθμιση 0,017%
Τέλος, η HSBC εκτιμά ότι θα εισρεύσουν στην ελληνική αγορά περί τα 568 εκατ. δολάρια με την επίσημη ένταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών και στον δείκτη MSCI Emerging Markets.
Σύμφωνα με την 80σέλιδη ανάλυση της HSBC, Global Equity Insights Quarterly, θα υπάρξουν εκροές ύψους 259 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισροές θα είναι της τάξεως των 827 εκατ. δολαρίων. Το καθαρό όφελος θα ανέλθει στα 568 εκατ. δολάρια.
Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο των αγορών στις 26 Νοεμβρίου, ενώ τα κεφάλαια θα εστιαστούν στον τραπεζικό κλάδο, στην Εθνική, στην Πειραιώς και στην Alpha Bank, καθώς και στις ισχυρές μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της Jumbo και της Folli Follie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης