Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιμένει ο Στουρνάρας - Ρεαλιστικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Οι αμυντικές βιομηχανίες πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα - Για την έκβαση της συνάντησης με την τρόικα ενημέρωσε τον Α. Σαμαρά ο ΥΠΟΙΚ

Επιμένει ο Στουρνάρας - Ρεαλιστικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Οι αμυντικές βιομηχανίες πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα - Για την έκβαση της συνάντησης με την τρόικα ενημέρωσε τον Α. Σαμαρά ο ΥΠΟΙΚ
(upd7)Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 είναι ρεαλιστικό, επιμένει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
"Επιμένουμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ", δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Ο κ. Στουρνάρας βρέθηκε στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για την έκβαση της πρώτης συνάντησής του με το κλιμάκιο της τρόικας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.
"Η συζήτηση με την τρόικα συνεχίζεται", πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: "Τα ΕΑΣ πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα".

Με υστέρηση 700 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τα καύσιμα ξεκίνησε η μάχη κυβέρνησης - τρόικας για τα μέτρα - Νέα συνάντηση Στουρνάρα - δανειστών στα τέλη της εβδομάδας - Ανοιχτό παραμένει το ασφαλιστικό

Απώλειες 650 - 700 εκατ. ευρώ τουλάχιστον εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο προϋπολογισμός από τους φόρους που επιβάλλονται στα πετρελαιοειδή.
Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε η ελληνική πλευρά, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία για τα έσοδα, στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την τρόικα, στη διάρκεια της οποίας άνοιξε όλη η ατζέντα των εκκρεμοτήτων.
Διαρθρωτικές παρεμβάσεις, τραπεζικό σύστημα, αλλά και το δημοσιονομικό κενό του 2014 ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που μπήκαν στην ατζέντα των θεμάτων με τους δανειστές.
Παράλληλα η κυβέρνηση ανέπτυξε και την πρόταση που αποκάλυψε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η οποία έχει να κάνει με την ανάληψη από τους δήμους της είσπραξης των φόρων για τα ακίνητα. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους πιστωτές στο τέλος της εβδομάδας.
Να σημειωθεί ότι στην επόμενη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει και ένα πρώτο σχέδιο από τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος εκτός των άλλων θα είναι σημαντικά αναθεωρημένος, σε σύγκριση με το προσχέδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα έσοδα θα προβλέπεται και ένα ποσό ύψους 381 εκατ. ευρώ από τη φορολογική συμμόρφωση των πολιτών.

Ανοιχτό το ασφαλιστικό - Τι συζήτησαν τρόικα - Βρούτσης

Ανοιχτό παραμένει το ασφαλιστικό, όπως προέκυψε μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση με την τρόικα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο "Σήμερα έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις ήδη γνωστές και καινοτόμες προτάσεις του υπουργείου Εργασίας και τους μηχανισμούς που εισάγουμε με το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η χθεσινή με τον διοικητή του ΙΚΑ, μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών και παράλληλα εξοικονομούνται ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για τα ασφαλιστικά ταμεία. Από αύριο ο διάλογος θα συνεχιστεί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας".

Συγχωνεύονται ΕΛΒΟ, ΕΑΣ – Στον δρόμο 1.000 εργαζόμενοι από τις αμυντικές βιομηχανίες – Θα προσμετρηθούν στις 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013 που ζητά η τρόικα

Χίλιες απολύσεις και συγχώνευση δραστηριοτήτων για ΕΛΒΟ και ΕΑΣ είναι το μοντέλο στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν κυβέρνηση και τρόικα για το προαπαιτούμενο της αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπήρξε σύγκλιση στις θέσεις των δύο πλευρών με αιχμή τις απολύσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 μέχρι το τέλος του έτους, μέτρο για το οποίο οι δανειστές δεν κάνουν καμία έκπτωση. Ενώ, ταυτόχρονα δεν δίνουν και την παράταση που έχει ζητηθεί.
Οι απολύσεις θα προκύψουν από την συγχώνευση των δύο εταιριών, της ΕΛΒΟ και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και θα προστεθούν στις 2.000 της ΕΡΤ. Σήμερα, στις δύο κρατικές βιομηχανίες εργάζονται περίπου 1.200 άτομα, εκ των οποίων τα 850 απασχολούνται στα ΕΑΣ. Η εταιρία έχει επίσης δύο θυγατρικές: Την Ηλεκτρομηχανική Κύμης και τη Μεταλλοβιομηχανική Ηπείρου, που κατασκευάζει τις μήτρες για τα νομίσματα του ευρώ. Σήμερα στην ΕΛΒΟ έχουν μείνει 350 άτομα από τους 1.200 εργαζόμενους που ήταν κάποτε.
Μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι αν απολυθούν 1.000 εργαζόμενοι πως θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σχήμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ΔΕΚΟ θα εξυπηρετούν τις ανάγκες παραγωγής από ένα κοινό εργοστάσιο.
Σε ότι αφορά την ΛΑΡΚΟ, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου με την τρόικα από τη στιγμή που η εν λόγω εταιρία έχει εισέλθει ήδη σε τροχιά ιδιωτικοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης