Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νοmura: Το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές θα έχει συνέχεια - Ελκυστικές οι τραπεζικές μετοχές - Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη μειώνονται, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει...

Νοmura: Το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές θα έχει συνέχεια - Ελκυστικές οι τραπεζικές μετοχές - Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη μειώνονται, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει...
Ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές αγορές δίδει η Νοmura, προβλέποντας πως το ράλι θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα, παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες που ενδεχομένως να προκύψουν.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι άκρως ελκυστικές. Οι αποτιμήσεις μιλούν από μόνες τους", υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου, στην τελευταία έκθεσή τους.
Κατά τη Nomura, πράγματι τα ρίσκα για την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικονομία έχουν περιοριστεί, γεγονός που μόνο υποστηρικτικά μπορεί να λειτουργήσει στη μετέπειτα πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Όσο για το ποιους τομείς των ευρωπαϊκών μετοχών ξεχωρίζει, η Nomura πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές είναι ελκυστικές. Μπορεί η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών να παραμένει σε γενικές γραμμές ακόμη υποτονική, αλλά ο κλάδος είναι από τους πρώτους που ωφελούνται στην περίπτωση μείωσης της αβεβαιότητας...
Ωστόσο, όπως ο οίκος προειδοποιεί, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως έχουν εξαλειφθεί όλοι οι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία.
"Όσο η αβεβαιότητα για τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής παραμένει, τόσο η ανησυχία θα εντείνεται", εξηγούν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Nomura, στη νέα αυτή έκθεσή τους.
"Παραμένουμε bullish (αισιοδόξοι) για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών", υποστηρίζει η ιαπωνική τράπεζα, αλλά εξηγεί: Οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη παραμένουν.
Από που πηγάζουν οι προκλήσεις αυτές; Οι αναλυτές της Nomura επισημαίνουν:
- Άσκηση πολιτικής
H προοπτική για μεγάλες αλλαγές στην οικονομική πολιτική που υιοθετείται στην Ευρωζώνη είναι περιορισμένη.
- Απουσία ανάπτυξης
Η Ευρωζώνη θα αργήσει να επιστρέψει στην πραγματική ανάπτυξη. Μεσοπρόθεσμα, δεν θα υπάρξει ουσιώδης ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης