Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ενεργή συμμετοχή των ιδιωτών στην αμκ της Eurobank επιδιώκει το ΤΧΣ που θα έχει option συμμετοχής – Προβληματίζει το θέμα της τιμής που θα επιλυθεί με τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση – Στα 10,3 δισεκ. το capital buffer

 Ενεργή συμμετοχή των ιδιωτών στην αμκ της Eurobank επιδιώκει το ΤΧΣ που θα έχει option συμμετοχής – Προβληματίζει το θέμα της τιμής που θα επιλυθεί με τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση – Στα 10,3 δισεκ. το capital buffer
Ενεργή συμμετοχή των ιδιωτών στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank επιδιώκει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως δήλωσε η διοίκηση του σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.
Τόσο ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ Σκλαβούνης όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος κ Σακελλαρίου ανέφεραν ότι στρατηγικός στόχος είναι οι ιδιώτες να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου συμπεριλαμβανομένου και του στρατηγικού επενδυτή που αναζητείται για την Eurobank.

Το ΤΧΣ θα έχει option συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου έως την τελευταία στιγμή και την δυνατότητα να καλύψει μεγάλο μικρό ή και καθόλου μέρος της αύξησης κεφαλαίου με βάση την συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Η διοίκηση Μεγάλου της Eurobank περιβάλλεται  με εμπιστοσύνη δήλωσε η διοίκηση του Ταμείου ενώ επισήμανε ότι από τις επαφές που έχουν υπάρξει προκύπτει μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων.
Η κ Σακελλαρίου αναφέρθηκε και στο επιτυχημένο placement της Πειραιώς που αποτελεί απόδειξη σοβαρού ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών.
Η διοίκηση του ΤΧΣ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τιμής της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank.
Υπάρχει απόκλιση μεταξύ της αρχικής τιμής στα 1,54 ευρώ και της αύξησης που θα υλοποιηθεί προσεχώς.
Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση που θα τροποποιηθεί προσεχώς θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα οι μελλοντικές αυξήσεις να υλοποιούνται με όρους αγοράς ανέφεραν τόσο ο κ Σκλαβούνης όσο και η κ Σακελλαρίου.
Σε ερώτηση γιατί οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν την οικονομία η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής.
Οι διοικήσεις των τραπεζών συνεκτιμούν την κεφαλαιακή επάρκεια και την ρευστότητα, αξιολογούν την πίεση στις καταθέσεις που ασκείται καθώς και τα NPLs και με βάση όλα αυτά διαμορφώνουν την στρατηγική τους.
Το ΤΧΣ διαθέτοντας capital buffer δηλαδή κεφαλαιακό μαξιλάρι 10,3 δισεκ. ευρώ έχει διασφαλίσει την φερεγγυότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης