Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P 500: Ένας διεθνοποιημένος δείκτης – Στο 46,6% τα εκτός ΗΠΑ έσοδα των εισηγμένων!

S&P 500: Ένας διεθνοποιημένος δείκτης – Στο 46,6% τα εκτός ΗΠΑ έσοδα των εισηγμένων!
Θετικές είναι οι προβλέψεις για το μέλλον του δείκτη S&P 500 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι περισσότεροι αναλυτές προβάλλουν την επιτυχία του δεύτερου πακέτου αγοράς ομολόγων που υιοθέτησε η Fed, κατόπιν την παρατηρούμενη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, μετέπειτα τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών και εσχάτως τις προσπάθειες για την επιβράδυνση του αμερικανικού ελλείμματος.
Δεν υπάρχουν όμως μόνο αμερικανικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στο δείκτη S&P 500. Για την ακρίβεια, οι μη αμερικανικές εισηγμένες καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στο δείκτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch, τα μέσα εξωτερικά έσοδα των εταιρειών εκτός ΗΠΑ καταλαμβάνουν το 45% των συνολικών εσόδων των εισηγμένων εταιρειών στο δείκτη S&P 500 χωρίς να υπολογιστούν τα έσοδα των διαμεσολαβητικών εταιρειών που αναλαμβάνουν τη διανομή προϊόντων. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 46,6% αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία που διαθέτει η Standard & Poor's. Πρόκειται για ποσό που σε απόλυτη τιμή αγγίζει τα 8 τρισ. δολάρια (7,99 τρισ. δολ.)!
Η Bespoke Investment Group, συν τοις άλλοις, υπολογίζει ότι τα συνολικά έσοδα των αμερικανικών εταιρειών από διεθνείς πηγές φθάνουν το 29,6%.
Μέσα στο έτος της κρίσης, το 2008, σημειώθηκε η ανώτατη απόλυτη τιμή εξωτερικών εταιρικών εσόδων, στα 9,08 τρισ. δολάρια όμως ο δείκτης μόλις πρόσφατα άγγιξε και πάλι αντίστοιχα υψηλά νούμερα.
Ακόμη θεωρείτε πως η άνοδος του δείκτη S&P 500 οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών;

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης