Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τα δύο κύματα των επενδυτικών κινήσεων των ξένων funds στο ελληνικό χρηματιστήριο – Τα hedge funds φουσκώνουν την αγορά και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές συντηρούν την φούσκα – Ένα ενδιαφέρον χρονοδιάγραμμα….

  Τα δύο κύματα των επενδυτικών κινήσεων των ξένων funds στο ελληνικό χρηματιστήριο – Τα hedge funds φουσκώνουν την αγορά και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές συντηρούν την φούσκα – Ένα ενδιαφέρον χρονοδιάγραμμα….
(upd)Το ελληνικό χρηματιστήριο διανύει ακόμη την πρώτη φάση του πρώτου ανοδικού κύματος όσον αφορά τις επενδυτικές κινήσεις των ξένων funds.
Τα hedge funds έχουν αναλάβει να στήσουν το πάρτι με αφορμή την υποβάθμιση του χρηματιστηρίου από την MSCI σε αναδυόμενη αγορά.

Άρα η αγορά ακόμη βρίσκεται στην πρώτη φάση όπου αφήνονται τα hedge funds να διαμορφώσουν τις αποτιμήσεις μέσω ενός οργίου κερδοσκοπίας.
Οι δεκάδες κινήσεις ξένων αυτό αποδεικνύουν.
Μόνο το τελευταίο ένα μήνα στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουν διακινηθεί από ξένους περίπου 180 εκατ μετοχές τραπεζών κυρίως.
Το κύμα αυτό – ακόμη και αν υπάρχουν διορθώσεις – θα συντηρηθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Στις 7 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα ειδικά βάρη του ελληνικού χρηματιστηρίου στον MSCI αλλά και τα ειδικά βάρη των μετοχών που θα συμπεριλαμβάνουν τον MSCI Greece Emerging Markets.
Στις 26 Νοεμβρίου το απόγευμα δηλαδή από 27 Νοεμβρίου το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι αναδυόμενο και για τον οίκο FTSE ώριμη χρηματιστηριακή αγορά.
Άρα στο διάστημα 7 Νοεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου η υπερκινητικότητα θα αυξηθεί καθώς pension funds θα αρχίζουν να τοποθετούνται στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Πιθανώς οι κινήσεις τους να κορυφώσουν σε βάθος λίγων μηνών.
Για να κλείσει ο κύκλος αγορών των hedge funds θα ληφθούν υπόψη οι αλλαγές στον MSCI αλλά και τα warrants των τραπεζών στα οποία ειδικά τα hedge funds έχουν πάρει μεγάλες επενδυτικές θέσεις.
Άρα η μετάβαση από το ένα κύμα αγορών στο δεύτερο και ουσιαστικότερο θα είναι στην λογική της συνέχειας.
Ωστόσο προβλέπεται ότι μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου κύματος το ελληνικό χρηματιστήριο θα έχει φουσκώσει τόσο πολύ που πολλοί θα βλέπουν τις υπερβολές που υπήρξαν στις αποτιμήσεις και τότε το καλύτερο σενάριο θα είναι να βαλτώσει η αγορά.
Το χειρότερο σενάριο είναι να διορθώσει βίαια.

(Πρώτη ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2013, 08:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης