Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έτοιμος να αγοράσει ελληνικές τραπεζικές μετοχές είναι ο Mark Mobius - Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια! - Βλέπει οφέλη για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω ανάκαμψης της οικονομίας

tags :
Έτοιμος να αγοράσει ελληνικές τραπεζικές μετοχές είναι ο Mark Mobius - Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια! - Βλέπει οφέλη για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω ανάκαμψης της οικονομίας
Έτοιμος να αγοράσει ελληνικές τραπεζικές μετοχές φέρεται να είναι ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής, Mark Mobius, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια!
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο για επενδύσεις στις τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα.
Κατά τον Mobius, οι τραπεζικές μετοχές θα είναι οι πρώτες που θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
"Oι τραπεζικές μετοχές μπορούν να ωφεληθούν από την ευρύτερη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα", φέρεται να δηλώνει ο ίδιος ο Mobius.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Mark Mobius βρέθηκε σε εκδήλωση της Eurobank, την περασμένη Δευτέρα (14/10).
Όπως τόνισε, η  Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε ξένους επενδυτές, διότι αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν στη χώρα και θα χρεωθούν εδώ.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τους επενδυτές, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του βολιδοσκοπεί 41 ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο του banking, του real estate, της τεχνολογίας, των τυχερών παιχνιδιών και όχι μόνο.
Ο Mobius εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δημοσιονομική πρόοδο στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας θετική την τάση, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια.
Για τις τράπεζες, ο μεγαλοεπενδυτής εκτίμησε ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση μετά το μπαράζ των συγχωνεύσεων, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.
Ο Mobius χαρακτήρισε εφικτή υπό προϋποθέσεις την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014, εκτιμώντας ότι υπάρχει επενδυτική όρεξη για ελληνικά ομόλογα.
Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής εκτιμά ότι το σενάριο του haircut στο ελληνικό χρέος δεν είναι πιθανό, δεδομένης της άρνησης της Γερμανίας, και εκτίμησε ότι μία λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ήταν η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου στα 100 χρόνια και η μείωση του επιτοκίου στο 1%.
O Mobius ερωτώμενος σχετικά με το haircut στις καταθέσεις και το προηγούμενο στην Κύπρο, τάχθηκε κατά αυτής της πρακτικής, καθώς εκτιμά ότι η θεώρηση των καταθέσεων ως επένδυση, αποτελεί μια λανθασμένη θεώρηση και επί της ουσίας καταλήστευση των αποταμιευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης