Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μετά την Eurobank Properties η Fairfax αποκτά επενδυτική συμμετοχή στον όμιλο Μυτιληναίου - Μέσω πακέτου ελέγχουν οι Καναδοί το 4,25% στην τιμή των 5,13 ευρώ - Μηδενίστηκε το ποσοστό των ιδίων μετοχών

tags :
Μετά την Eurobank Properties η Fairfax αποκτά επενδυτική συμμετοχή στον όμιλο Μυτιληναίου - Μέσω πακέτου ελέγχουν οι Καναδοί το 4,25% στην τιμή των 5,13 ευρώ -  Μηδενίστηκε το ποσοστό των ιδίων μετοχών
(upd)Δυναμικά εισέρχεται η Fairfax στην ελληνική αγορά, αφού μετά τη συμμετοχή της στην Eurobank Properties, συμμετέχει  και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Μυτιληναίος.

Με την έναρξη της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, διακινήθηκε πακέτο 4.972.383 μετοχών στη μετοχή της Μυτιληναίος, το οποίο και αντιστοιχεί στο 4,25% του μετοχικού κεφαλαίου της.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 5,13 ευρώ και η συνολική της αξία διαμορφώθηκε στα 25,5 εκατ. ευρώ.
Οι μετοχές αγοράστηκαν από την Fairfax η οποία μπαίνει ως επενδυτής στον όμιλο.
Την ώρα που άλλοι όμιλοι επιλέγουν την έξοδο από τη χώρα, υπάρχουν όπως φαίνεται επιχειρηματίες που προσελκύουν κεφάλαια στην Ελλάδα, και βρίσκουν στηρίγματα με γνώμονα την παρουσία τους στη χώρα.
Η Fairfax Financial Holdings Limited είναι Καναδική  εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η οποία, µέσω των θυγατρικών της, ασχολείται µε την ασφάλιση και αντασφάλιση περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων και τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων.
Η Μυτιληναίος είναι από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με δραστηριότητα στους τομείς έργων EPC, μεταλλουργίας-μεταλλείων και ενέργειας.

Μηδενίστηκε το ποσοστό των ιδίων μετοχών

Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι την 18.10.2013, σύμφωνα με την από 17.10.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, προέβη στην πώληση 4.972.383 ιδίων μετοχών στην τιμή των  5,13 ευρώ ανά μετοχή έναντι συνολικού τιμήματος 25.508.325 ευρώ. Κατόπιν της συγκεκριμένης συναλλαγής η Εταιρεία δεν είναι πλέον κάτοχος ιδίων μετοχών.

(πρώτη ενημέρωση 18 Οκτωβρίου 2013 - 10:35)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης