Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βαρύς οπλισμός σε κατοικία φυγόδικου επιχειρηματία - «Λύνεται» το μυστήριο του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής; - Τουλάχιστον 20 πυροβόλα όπλα και 60 μαχαίρια μεταξύ των ευρημάτων - Αναζητούνται οι χρηματοδότες του κόμματος

Βαρύς οπλισμός σε κατοικία φυγόδικου επιχειρηματία - «Λύνεται» το μυστήριο του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής; - Τουλάχιστον 20 πυροβόλα όπλα και 60 μαχαίρια μεταξύ των ευρημάτων - Αναζητούνται οι χρηματοδότες του κόμματος
(upd4)Βαρύ οπλισμό στην κατοικία επιχειρηματία, ο οποίος διασυνδέεται με την Χρυσή Αυγή, εντόπισαν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, στο περιθώριο εκτεταμένων ελέγχων στην Βούλα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εντόπισαν ένα μίνι οπλοστάσιο στην κατοικία του εν λόγω επιχειρηματία, στην Βούλα, με τα ευρήματα να είναι άκρως αποκαλυπτικά και καθοδηγητικά για την συνέχεια των ερευνών:
- 20 πυροβόλα όπλα
- 60 μαχαίρια
- 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων
- 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης
Όπως εικάζουν οι αρχές, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αποτελεί τον «μεσάζοντα» μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των εμπόρων όπλων.
Οι έρευνες ξεκίνησαν με εφαλτήριο τις καταθέσεις ενός πρώην μέλους του ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος έκανε λόγο για διακίνηση όπλων.
Μάλιστα, ο εν λόγω επιχειρηματίας στο παρελθόν, είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ παράλληλα, καταζητείται από τις δικαστικές αρχές για έτερη υπόθεση.
Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα, δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία έκαναν λόγο για διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με κυκλώματα εμπορίας όπλων, έγειραν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Στη δημοσιότητα η ομολογία του Γ. Ρουπακιά - «Ο Φύσσας μου επιτέθηκε» - Αναζητώνται οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής
Σε μεγάλες αντιφάσεις φέρεται να υπέπεσε ο Γ. Ρουπακιάς, ο δράστης της δολοφονίας του Π. Φύσσα κατά την τετράωρη απολογία του στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο Ρουπακιάς υποστήριξε ότι τελικά βρισκόταν στο σπίτι του εκείνο το βράδυ αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι έπινε ποτό σε μία παρακείμενη καφετέρια και αφού ξεκίνησε για το αυτοκίνητο του, είδε την παρέα του Φύσσα να έρχεται κατά πάνω του και του επιτέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr.
Δεύτερον, ο Ρουπακιάς αναγνώρισε ότι υπήρξε κινητοποίηση της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, καθώς δέχθηκε ότι κάλεσε τα κινητά των Πατέλη και Καζαντζόγλου, οι οποίοι δεν του απάντησαν και εκείνος έσπευσε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Αρχικά είχε αναφέρει ότι κάλεσε τα δύο στελέχη για να μιλήσουν και όχι για το συγκεκριμένο περιστατικό στο Κερατσίνι.
Επιπλέον είχε αρνηθεί ότι πήγε ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη με το αυτοκίνητο του, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Τώρα ισχυρίστηκε ότι το έκανε γιατί δεν έβρισκε μέρος για να παρκάρει.
Διέψευσε ότι είχε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του παρά τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και δικαιολόγησε το δεύτερο κινητό που βρέθηκε στο όχημα με το επιχείρημα ότι ο Καζαντζόγλου του έδωσε το τσαντάκι του για να το φυλάξει.
Επανέλαβε ότι ο Παύλος Φύσσας του επιτέθηκε αλλά υποστήριξε ότι μαζί του ήταν και άλλα άτομα, γεγονός που επίσης διαψεύδεται από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που επιμένουν ότι ο 34χρονος μουσικός είχε μείνει μόνος του στο σημείο.
Επιπλέον δεν κατάφερε να εξηγήσει στους ανακριτές πως γνωρίζει και γιατί τηλεφώνησε αφού συνελήφθη στον Θεοφάνη Σβίγγο. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, το συγκεκριμένο κινητό με τα στοιχεία «Θεοφάνης Σβίγγος» χρησιμοποιείται από τη σύζυγο του Ρουπακιά. Όπως είπε δεν ξέρει πως φαίνεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να έχει κάνει κλήσεις στο κινητό του συγκεκριμένου ατόμου.

Κρίθηκε προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς απολογήθηκε στους ανακριτές διαφθοράς για πέντε ώρες και κρίθηκε τυπικά προφυλακιστέος, για την συμπληρωματική κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Αίτημα να παραστούν την Βουλή κατέθεσαν οι προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής – «Όχι» από τον εισαγγελέα
Αίτημα προκειμένου να παραστούν στην Ολομέλεια της Βουλής κατέθεσαν οι προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, Χ. Παππάς και Γ. Λαγός.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αρμόδιος Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα των προφυλακισθέντων βουλευτών.
Οι τρεις βουλευτές επιθυμούσαν να δώσουν το «παρών» στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα κρίνει την άρση της ασυλίας ακόμα 6 βουλευτών του κόμματος.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής αναζητά το ΣΔΟΕ, με τους ελεγκτές να πραγματοποιούν έφοδο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Μεσογείων.
Η έφοδος πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με στόχο τον εντοπισμό των πηγών χρηματοδότησης.
Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών της που ανοίχθηκαν και ελέγχθηκαν τις τελευταίες ημέρες απεδείχθησαν καθαροί.
Εν τω μεταξύ, χθες προστατευόμενος μάρτυρας έκανε λόγο για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από “δύο μεγάλους Έλληνες εφοπλιστές”, χωρίς να τους κατονομάσει.
Ο ίδιος έδωσε στοιχεία για διακίνηση όπλων από βουλευτές της οργάνωσης και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, που σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος και πως υπήρξε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα νότια προάστια, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως χρηματοδοτούν το κόμμα “δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές”. Δεν θέλησε πάντως να τους κατονομάσει “επί του παρόντος” καθώς, όπως είπε, “δεν έχει διασταυρώσει αυτήν την πληροφορία”.
Όσον αφορά στη διακίνηση όπλων ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε οπλισμό που υποστήριξε ότι διαθέτει η οργάνωση και ο οποίος “θα χρησιμοποιείτο εν καιρώ”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης