Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Nomura: Παρά τον ευρύ πολιτικό θόρυβο, οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν της χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για την περίοδο 2014 - 2016 - Στα μέσα του επόμενου έτους οι κρίσιμες αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Nomura: Παρά τον ευρύ πολιτικό θόρυβο, οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν της χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για την περίοδο 2014 - 2016 - Στα μέσα του επόμενου έτους οι κρίσιμες αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το 2014, αλλά και για τη διετία 2015 - 2016 μπαίνει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Nomura.
"Μεγάλες παραμένουν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας", υποστηρίζει η ιαπωνική τράπεζα, στη νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Νemo: Dutch Budget - Greece Financing Gap - Bank Backstops", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγεί η Nomura, για να θεωρήσει το ΔΝΤ επιτυχημένη τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να έχει βρεθεί τρόπος για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 4,4 δισ. ευρώ που προκύπτει για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Παράλληλα, θα απαιτηθεί και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 6,5 δισ. ευρώ για το 2015.
"Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για την επόμενη διετία υπάρχει από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012", σχολιάζει η ιαπωνική τράπεζα. Όπως προσθέτει, η άρνηση των Ευρωπαίων για μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων (rollover) μόνο μεγαλύτερο καθιστά το πρόβλημα.
Κατά τη Nomura, όσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος οικονομικού προγράμματος, δεν υπάρχει πιθανότητα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να μην βοηθήσουν την Αθήνα, στην κατεύθυνση της κάλυψης των χρηματοδοτικών της αναγκών. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η ιαπωνική τράπεζα, μέχρι οι Ευρωπαίοι να συναινέσουν στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, θα υπάρξει μεγάλος πολιτικός θόρυβος στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
"Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μετακύλισης ελληνικών ομολόγων αξίας 4,5 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του 2014. Αν αυτό συμβεί, τότε η τρύπα θα καλυφθεί. Πρόκειται για μια εύκολη λύση, αφού για μια τέτοια κίνηση δεν απαιτείται έγκριση από την πλευρά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σε εθνικό επίπεδο", εκτιμά η Nomura.
"Στα μέσα του 2014 η Ευρωζώνη θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε κάθε περίπτωση...", καταλήγει η ιαπωνική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης