Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Για επίθεση σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) - Ο πραγματικός αντίπαλος, είναι η εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ

tags :
Για επίθεση σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) - Ο πραγματικός αντίπαλος, είναι η εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ
Για επίθεση σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε πολιτική ομιλία από την Αλεξανδρούπολη, ζητά συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα, επαναλαμβάνοντας πως ο πραγματικός αντίπαλος είναι η εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.
"Είναι ανάγκη να ανατραπεί το σκηνικό της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης και του νέου διπολισμού που προσπαθούν να διαμορφώσουν, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν τα επιλύσουν τα οξυμμένα προβλήματα, όπως η ανεργία που στους νέους αγγίζει το 60%", τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.
"Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση γίνεται από την ίδια αφετηρία. Όταν μιλάνε για ανάκαμψη εννοούν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις καπιταλιστικές επενδύσεις. Εάν η ΝΔ μιλάει ξεκάθαρα για ιδιωτικοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ για συμπράξεις του - ούτως ή άλλως εμπορευματοποιημένου δημοσίου τομέα - με ιδιώτες η ουσία δεν αλλάζει. Και ποια είναι η ουσία; Ότι οι επενδύσεις γίνονται για το κέρδος και αυτό το κέρδος βγαίνει μέσα από το ξεζούμισμα του λαού", αναφέρει ο ίδιος.
"Οι εξελίξεις δεν πρέπει να βάλουν στην άκρη ούτε για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και δεν πρέπει να κρύψουν «κάτω απ το χαλί» τα προβλήματα, τις δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση. Δεν πρέπει να μεταθέσουν για αργότερα τη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. Ίσα ίσα ο αγώνας για την αντιμετώπιση την απομόνωση το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής, είναι ενταγμένος στον αγώνα για να πάρει ο λαός μας σήμερα ανάσες επιβίωσης αλλά την ίδια στιγμή να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές", υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΚΚΕ.
"Η ανάπτυξη θα έρθει να πατήσει πάνω στα γερά θεμέλια ενός στέρεου αντεργατικού οικοδομήματος, που γκρέμισε εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα", ανέφερε για να προσθέσει: "Εδώ στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη  αποδεικνύεται πως αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι στρωμένος με κέρδη και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο με ανεργία, φτώχεια για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί αυτή η περιοχή βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ..
Η Αλεξανδρούπολη ήταν το απόγευμα ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την Ξάνθη και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση, ενώ είχε επαφές με τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Σωματείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης