Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα - Η κρίση επέτρεψε την ανέλιξη των νεοναζί - Ντροπιαστικό φαινόμενο για την Ελλάδα – Αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Ομιλία με ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

tags :
Σαμαράς:  Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα - Η κρίση επέτρεψε την ανέλιξη των νεοναζί - Ντροπιαστικό φαινόμενο για την Ελλάδα – Αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Ομιλία με ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
(upd)Παράδοξο και ντροπή χαρακτήρισε το φαινόμενο των νεοναζί στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στην οικονομία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.
Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό.
Η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί, τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν ανεχόμαστε τα τάγματα εφόδου των νεοναζί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς ως εγκληματίες».
Η δικαιοσύνη έχει το λόγο, ξεκαθάρισε.
Η κρίση και οι επιπτώσεις της επέτρεψαν την ανέλιξη των νεοναζί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
«Πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή στις παρανομίες τους», υπογράμμισε.
Aν αποκαλυφθούν ως εγκληματική οργάνωση θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες και θα ανασταλεί η χρηματοδότησή τους, σημείωσε αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή.
«Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους» διεμύνησε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με τους ίδιους τους νεοναζί, και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν».
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «οφείλουμε όλοι να καταδικάζουμε τη βία και όχι να πηγαίνουμε μάρτυρες σε δίκες δολοφόνων».
Παραβίαση της νομιμότητας δεν έγινε μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγινε και από αλλού.
Εγκληματική βία δεν είχαμε μόνο στο Πέραμα, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά την κρίση
, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα βήμα - βήμα ξεπερνά την κρίση και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων, ούτε θα αυξηθεί η φορολογία.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα διαψευστούν και πάλι όσοι υποστηρίζουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε μια εκλογική αναμέτρηση.
«Σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία», ξεκαθάρισε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς.


Νωρίτερα το bankingnews.gr μετάδιδε:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (στις 13:00 μετά το μεσημέρι) κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας αλλά και των «ανατροπών» στις εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Στο πολιτικό σκέλος, ο κ.Σαμαράς εκτιμάται ότι θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να κλιμακώσει την ένταση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως κοινή συνισταμένη την καταδίκη της «βίας των δύο άκρων».
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να διαχωρίσει τη ΝΔ από την ακροδεξιά, φέρεται πως θα επισημάνει ότι η Χρυσή Αυγή πρόκειται για μια εγκληματική-παραστρατιωτική οργάνωση και θα υπενθυμίσει ότι την τοποθέτηση αυτή την είχε κάνει πριν από τις εκλογές του 2012 όταν και είχε χαρακτηρίσει την Χ.Α. «ναζιστικό μόρφωμα».
Παρόλο αυτά, ο κ.Σαμαράς εκτιμάται ότι θα επαναλάβει το επιχείρημα πως οι Έλληνες πολίτες που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες εκλογές δεν ταυτίζονται με αυτήν ενώ παράλληλα θα επισημάνει ότι στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες της Χ.Α., επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χ.Α.
Το «άνοιγμα» αυτό προς τους ψηφοφόρους θα επιχειρήσει να διευρύνει και μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν αποκλείεται να επαναλάβει τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν για το ρόλο συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ σε επεισόδια.
Προς επίρρωση των ισχυρισμών του αλλά και προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης του είναι η διαφύλαξη της σταθερότητας, ο κ.Σαμαράς φέρεται ότι θα υποστηρίξει προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και να καταγγείλει όσους επενδύουν σε κλίμα εθνικού διχασμού.
Την ίδια στιγμή με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του κ.Σαμαρά αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι πρόσφατες εκθέσεις του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ανατρέπουν το σενάριο του success story και της αισιοδοξίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της οικονομίας αλλά και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Σε αυτήν την «ανατροπή» καλείται να απαντήσει ο κ.Σαμαράς, ο οποίος θα πρέπει να πείσει με επιχειρήματα όχι μόνο τους βουλευτές της ΝΔ και το κομματικό του ακροατήριο αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού ότι, όπως έχει κατά καιρούς υποστηρίξει, τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία έχουν παρέλθει.
Διαφορετικά η απάντηση των πολιτών αναμένεται να είναι αρκετά σκληρή και «παραδειγματική» ενόψει των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης