Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο 80% η συμμετοχή στα ομολογιακά της Emma Delta των ξένων επενδυτών – Διαψεύστηκαν τα σενάρια για σύναψη δανείων από Εθνική και Πειραιώς – Συμμετείχε και ο Δ. Μελισσανίδης

    Στο 80% η συμμετοχή στα ομολογιακά της Emma Delta των ξένων επενδυτών – Διαψεύστηκαν τα σενάρια για σύναψη δανείων από Εθνική και Πειραιώς – Συμμετείχε και ο Δ. Μελισσανίδης
Στο 80% έφθασε η συμμετοχή στα ομολογιακά της Emma Delta από ξένους επενδυτές οι οποίοι θα λαμβάνουν αποδόσεις από 8,5% έως 12%.
Υπενθυμίζεται οι προσφορές έφθασαν τα 800 εκατ εκ των οποίων το 80% ή 640 εκατ υπέβαλλαν ξένοι επενδυτές.

Στην διαδικασία των ομολογιακών συμμετείχε και ο επιχειρηματίας και συμμέτοχος στην Emma Delta Δημήτρης Μελισσανίδης.
Η ουσία είναι ότι μέσω των δύο ομολογιακών που αποτέλεσαν ψήφο εμπιστοσύνης για την Emma Delta και τον ΟΠΑΠ διαψεύστηκαν όλα εκείνα τα σενάρια που ήθελαν να καταφεύγει η διοίκηση της εταιρίας σε τραπεζικό δανεισμό από την Εθνική και Πειραιώς.
Οι προοπτικές πλέον που διανοίγονται είναι σημαντικές, το deal με τον ΟΠΑΠ μετά την έκδοση των ομολογιακών ολοκληρώνονται και σύντομα θα ανακοινωθούν τα νέα σχέδια που θα περιλαμβάνουν εκπλήξεις.

Μεταξύ 8,5% και 12% τα δύο ομολογιακά της Emma Delta

Με επιτόκιο 8,5% και 12% αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε η διπλή έκδοση ομολόγων της Emma Delta για τη χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ.
Όπως η Emma Delta αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διαδικασία έκδοσης ομολόγων, ύψους 400 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Πιο αναλυτικά, προσφέρθηκαν δύο σειρές ομολόγων λήξης 2017, ύψους 250 και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με εκδότη τη θυγατρική Emma Delta Finance, μοναδικό διοργανωτή του βιβλίου προσφορών την Jefferies Ιnternational και εγγύηση τις μετοχές του ΟΠΑΠ που θα αποκτηθούν μετά την μεταβίβασή τους από το ΤΑΙΠΕΔ.
Να σημειωθεί πως το δεύτερο ομόλογο είχε τις μικρότερες εξασφαλίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης