Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αιφνιδιασμός στο Μέγαρο Μαξίμου από την απόφαση για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Δυσαρέσκεια για Αθανασίου, Δένδια - Κεδίκογλου: Η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της

tags :
Αιφνιδιασμός στο Μέγαρο Μαξίμου από την απόφαση για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Δυσαρέσκεια για Αθανασίου, Δένδια - Κεδίκογλου: Η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της
(upd)Αιφνιδιασμένη είναι η κυβέρνηση από την απόφαση των ανακριτικών αρχών να αφήσουν ελεύθερους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μίχο.
Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τονίζει ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν υπάρχει καμία πολιτική δίωξη και η λειτουργοί της δικαιοσύνης κάνουν τη δουλειά τους με βάση τα στοιχεία του κατηγορητηρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ.κ. Δένδια και Αθανασίου καθώς φέρονται να είχαν διαβεβαιώσει το Μαξίμου ότι το κατηγορητήριο είχε «δεθεί».

Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της
Την άποψη ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ύστερα από τη δικαστική απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος.
Νωρίτερα ο υπ.Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης είχε υποστηρίξει ότι η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι «υπάρχουν διώξεις και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις».
«Το γεγονός ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μιχελάκης.

Βενιζέλος (αντιπρόεδρος κυβέρνησης): Kανείς δεν πρέπει να βιάζεται - Δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση για τη Χρυσή Αυγή
Kανείς δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγή.
Στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ .Βενιζέλος, μίλησε για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται. Είναι "στην πρώτη, πρώιμη φάση της", είπε χαρακτηριστικά. Είναι, υπογράμμισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου.
Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θεσμοί, βουλή, κόμματα και κυρίως η Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σε όσες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βλέπουν από τη μια τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη το μνημόνιο και τα δύσκολα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και ζήτησε να μη κρύβεται, όπως είπε, κανείς πίσω από τη Χρυσή Αυγή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε τις προτάσεις του Κινήματος, δηλαδή:
Α.- Την πλήρη και αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία είναι επαρκέστατη.
Β.- Να ολοκληρωθεί η αντιρατσιστική νομοθεσία, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Γ.- Να προωθηθεί η αναστολή χρηματοδότησης για κόμματα που υποπίπτουν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει εξαρχής το θέμα της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής και στην ίδια θέση παραμένει και σήμερα, υπογράμμισε.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έγιναν σήμερα κοινή πεποίθηση της κοινωνίας και κοινός παρονομαστής των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, λέγοντας στο κλείσιμο της τοποθέτησής του: "κάλλιο αργά παρά ποτέ".

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφέθησαν ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι

Την άποψη ότι οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι υπόδικοι εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης.
«Το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι. Είναι υπόδικοι. Η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες του Κράτους Δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει μια έρευνα σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση.

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης – Δεν έχει ολοκληρωθεί η κρίση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή

Για κλίμα πολιτικής πόλωσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
«Βρισκόμαστε σε ένα κλήμα πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης» τόνισε ο κ.Κουβέλης.
«Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων. Προϋπήρχε αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, η οποία δεν υπήρξε. Η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προβεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης.
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και στο δημόσιο χρέος ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι «δεν θα μπούμε στις αγορές με την ευκολία στην οποία κάποιοι αναφέρονται. Το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αν δεν αναδιαρθρωθεί».
«Αν δεν χαλαρώσει η λιτότητα θα συνοδεύει το συνεχές αρνητικό βάθεμα της κοινωνίας. Αυτή η οικονομική πολιτική αυξάνει διαρκώς τους αριθμούς των ανέργων πολιτών» σημείωσε ο κ.Κουβέλης.

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π.Καμμένος αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή.
Ο κ.Καμμένος, κατόπιν της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων, υποστήριξε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα παραμείνει αμέτοχο στο έργο της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Καμμένος άσκησε κριτική για τη στάση κομμάτων και παραγόντων απέναντι στις εξελίξεις, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν, είτε η εκτελεστική εξουσία, είτε οι πολιτικές δυνάμεις να εμπλέκονται με την δικαστική εξουσία, ή να της δίνουν εντολές, ή να την απειλούν, ή να την χαϊδεύουν» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση «αλλά και από τους διάφορους “παράγοντες”, τους παρακυβερνητικούς, να σταματήσουν να εμπλέκονται στο έργο της Δικαιοσύνης»
«Θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της, αλλά θα σεβαστούμε παράλληλα και το Σύνταγμα» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη και τη συμπαράσταση του στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε «ένα τεράστιο πρόβλημα στα στελέχη της ΕΛΑΣ, στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυφύλακες» και προσέθεσε ότι είναι δεδομένο πως, τόσο το κόμμα του, όσο και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών θέλουν την κάθαρση στην αστυνομία και εάν υπάρχουν κάποιοι επίορκοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Χρυσόγονος: Οι διωκτικές αρχές κινήθηκαν με κακότεχνο τρόπο

«Δε μπορώ να κρίνω τις ενέργειες και τις αποφάσεις του εισαγγελέα» ήταν το πρώτο σχόλιο του καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ, Κώστα Χρυσόγονου, για την απελευθέρωση των Χρυσαυγιτών Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σημαίνει ότι κρίνεται πως δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν είναι ύποπτοι για τέλεση νέων πράξεων. Παραμένουν υπόδικοι. Με την διαδικασία του αυτοφόρου, μπορούν να λογοδοτήσουν μόνο για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης».
«Οι διωκτικές αρχές κινήθηκαν με χαρακτηριστικά κακότεχνο τρόπο. Από το Σάββατο είχα πει ότι έπρεπε να προηγηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας. Φυσικά και θα το εμφανίσουν ως νίκη. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που οργανώθηκε όλο αυτό», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης