Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ραντεβού Σαμαρά – Lagarde (ΔΝΤ) σήμερα στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο το χρηματοδοτικό κενό και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους – Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός από τις επαφές του με CEO κορυφαίων αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών και hedge funds

tags :
Ραντεβού Σαμαρά – Lagarde (ΔΝΤ) σήμερα στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο το χρηματοδοτικό κενό και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους – Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός από τις επαφές του με CEO κορυφαίων αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών και hedge funds
Με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde θα συναντηθεί σήμερα (στις 22:00 ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στις ΗΠΑ σε αναζήτηση επενδύσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά με τις αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για το χρηματοδοτικό κενό και κυρίως για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η δημοσιονομική πρόοδος καθώς και η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων.
Από την πλευρά του ο κ.Σαμαράς θεωρείται βέβαιο πως θα επαναλάβει στην επικεφαλής του ΔΝΤ ότι η ελληνική κοινωνία (αλλά και το πολιτικό σύστημα) δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας, περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση της φορολογίας.
Σημειώνεται πως παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο Paul Thomsen, ένας εκ των επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα στην Ελλάδα καθώς και ο Θ.Κατσάμπας, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Στη συνέχεια ο κ.Σαμαράς θα μιλήσει στο ινστιτούτο Petersen (στις 17:30 το απόγευμα) ενώ αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Baiden αν και λόγω των τελευταίων εξελίξεων στις ΗΠΑ υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για την πραγματοποίηση της συνάντησης.
Αύριο το απόγευμα ο κ.Σαμαράς αναμένεται να έχει συναντήσεις με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.
Την Πέμπτη ο κ.Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τους CEO των εταιρειών Dow Chemical, IBM, Johnson and Johnson, AT &T, ADM, Honeywell, MAstercard, MacGrow Hill.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την εκδοτική ομάδα της Wall Street Journal και το απόγευμα θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Hellenic Initiative στην οποία θα παραστούν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton και ο Τζορζ Στεφανόπουλος.
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Σαμαράς είχε επαφές με υπεύθυνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η JP Morgan, στην οποία συμμετείχαν οι CEO 15 μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση κεφαλαίων, όπως των Wellington Management, BlueCrest Capital Management LLP, Eaglevale Partners LP, EMSO Partners Limited, Fidelity Management & Research Co.,  Greylock Capital Management, LLC, King Street Capital, Lazard Asset Management – της νορβηγικής Norges Bank Investment Management,  NWI Management LP, - Oppenheimer Funds, QFR Capital Management L.P.,  BTG Pactual.
Κατόπιν, ο κ.Σαμαράς παρακάθησε σε γεύμα στα γραφεία της MAREA με τους CEO των Goldman Sacks, Blackrock, News Corp, Paulson & Co. ,BIC, Canian Capotal, Thomson Reuters, Alcoa , HighBridge, όπου κύριο αντικείμενο ήταν οι δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για επενδύσεις.
Σε δηλώσεις του κατόπιν των συναντήσεων αυτών, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, ενώ αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης