Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Lagarde (ΔΝΤ) την επόμενη εβδομάδα - Επί τάπητος το νέο haircut στο ελληνικό χρέος - Σφίγγα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο G. Rice

tags :
Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Lagarde (ΔΝΤ) την επόμενη εβδομάδα - Επί τάπητος το νέο haircut στο ελληνικό χρέος - Σφίγγα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο G. Rice
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο ενός νέου haircut θα βρεθούν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με την επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde.
Tη συνάντηση προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, G. Rice, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένη μέρα και ώρα.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη (1-3 Οκτωβρίου).
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Rice, απαντώντας σε ερώτηση για την αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, ανέφερε ότι συνήθως η αποστολή παραμένει δυο εβδομάδες, ενώ δεν ανέφερε για το πότε ακριβώς τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν θα ζητηθούν νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να απαντήσει, από την στιγμή που η αποστολή της τρόικας βρίσκεται στην Αθήνα για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του ΔΝΤ και των εταίρων του είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.
Σε άλλη ερώτηση για τις γερμανικές εκλογές, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν σχολίασε το αποτέλεσμά τους ούτε και θέλησε να τοποθετηθεί για τον αντίκτυπό τους και τις πιθανές επιπτώσεις για την κρίση στην Ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η Γερμανία διαδραματίζει "σημαντικό ρόλο", υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους και να ολοκληρωθεί το συντομότερο η τραπεζική ένωση.
Επίσης, σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στον ευρωπαϊκό χώρο για τη δράση της Χρυσής Αυγής και για το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η άνοδος του ναζιστικού κόμματος οφείλεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας, ο Rice δεν έκανε καμία τοποθέτηση για την Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας ότι αποστολή του Ταμείου είναι να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώνοντας ξανά τους τομείς της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας.
Τέλος, σε ερώτηση για την Κύπρο επεσήμανε ότι η αποστολή της Τρόικας θα βρίσκεται στο νησί, για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, προς τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι η συνεργασία των αρχών με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αποτελεί κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης