Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την αμερικανική αγορά ακινήτων ο S&P

Συνεχίζει τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την αμερικανική αγορά ακινήτων ο S&P
Συνεχίζονται οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις του οίκου S&P για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ και για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το τελευταίο του report.
Ο οίκος αναφέρει ότι ο όγκος των προβληματικών ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει ακόμη ενισχύσει τη στεγαστική αγορά. Σήμερα η πλειονότητα των μέσων ακινήτων πωλούνται κατά μέσο όρο 25% έως 30% λιγότερο από τις περιοχές που δεν επλήγησαν από την κρίση των στεγαστικών δανείων του 2008. Η National Association of Realtors (Ένωση Ιδιοκτητών) ανακοίνωσε 0,1% μείωση της μέσης τιμής πώλησης για τις υφιστάμενες κατοικίες σε εποχικά προσαρμοσμένα βάση από τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο, καθώς και μια πρόσθετη μείωση κατά 0,8% το Δεκέμβριο
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του S&P ο δείκτης S&P/Case-Shiller (δείκτης τιμών ακινήτων) θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία έως τα τέλη του 2011, με τις πωλήσεις να εμφανίζουν πολύ αργό ρυθμό ανόδου. Σ’ αυτήν την εξέλιξη θα συντελέσει και η ύπαρξη σημαντικών αδιάθετων κατοικιών που παραμένουν στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης