Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σφίγγει ο κλοιός για τη Χρυσή Αυγή - Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου - Ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης

tags :
Σφίγγει ο κλοιός για τη Χρυσή Αυγή - Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου - Ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο, όσον αφορά τη δράση της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.
Όπως έγινε γνωστό, με παρέμβασή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή.
Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και αφορούν σε μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Ο κ. Βουρλιώτης θα υποβάλλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Προχωρά το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής - Πρόταση του Ν. Δένδια για αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων στα οποία γίνεται έρευνα για εγκληματικές ενέργειες


Προχωρά το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής, με βασικό όπλο του Μεγάρου Μαξίμου την πλήρη αξιοποίηση του ποινικού κώδικα.
Ειδικότερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη πρόταση αναστολής χρηματοδότησης για τα κόμματα στα οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες.
Η πρόταση κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών (περισσότερων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης, παραπέμπονται για αδικήματα του άρθρου 187 σε σχέση με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α σε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Tο άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σχετικά με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Η πρόταση που απεστάλη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στον υπουργό Εσωτερικών, ύστερα από επικοινωνία και συνεννόηση των δύο υπουργών, αναφέρεται σε νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης