Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor's: Υποβάθμισε στην κλίμακα Α-2 την Ιρλανδία

tags :
Standard & Poor's: Υποβάθμισε στην κλίμακα Α-2 την Ιρλανδία
Στην κλίμακα Α-2 από Α- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης, η ιρλανδική οικονομία διατηρεί αρνητικές προοπτικές και επίσης παραμένει υπό καθεστώς επιτήρησης για νέα υποβάθμιση.
Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε "Α-2" από "Α-1", ενώ η επόμενη απόφαση για την αξιολόγηση της οικονομίας της Ιρλανδίας θα εκληφθεί τον προσεχή Απρίλιο. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου εκτιμούν ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Απρίλιο του 2011 είναι ικανό για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των περαιτέρων κεφαλαιακών ενισχύσεων του ιρλανδικού χρέους.
Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας αναμένεται να παραμείνει στην ίδια κλίμακα αξιολόγησης ως προς τις επενδυτικές προοπτικές που εμφανίζει. Στην έκθεσή της η Standard & Poor΄s, σημειώνει πως η υποβάθμιση αντανακλά την αρνητική αναθεώρηση του κινδύνου της χώρας ως προς τον τραπεζικό κλάδο (BICRA) σε επίπεδο "6" από "4" προηγουμένως.
Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήξει νωρίτερα σε σαφές πλαίσιο και μηχανισμό αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους της χώρας μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή όχι, η Standard & Poor's θα προβεί σε επανεκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης