Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τις γερμανικές εκλογές και την έλευση της Τρόικα στην Αθήνα - Επαφές με Barroso, Rompuy - Μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα μέτρα

tags :
 Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τις γερμανικές εκλογές και την έλευση της Τρόικα στην Αθήνα - Επαφές με Barroso, Rompuy -  Μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα μέτρα
Μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η Αθήνα δεν αντέχει νέα μέτρα λιτότητας θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί την επόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Κομισιόν, όπου θα έχει επαφές με του κ.κ. Barroso και Rompuy και Schulz,  ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα στο α΄εξάμηνο του 2014.
Οι επαφές του πρωθυπουργού με τους αξιωματούχους της Ε.Ε. αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει της άφιξης της Τρόικα στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και της εκλογικής αναμέτρησης στη Γερμανία, στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αξιωματούχους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της επιστροφής της Τρόικα στην Αθήνα για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να διαμηνύσει στις Βρυξέλλες ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα μέτρα λιτότητας, ενώ θα επαναβεβαιώσει για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδει ο πρωθυπουργός στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, το οποίο αναμένεται και να προκρίνει στους συνομιλητές του.
Ο κ. Σαμαράς άλλωστε κατά την ομιλία του το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρωτογενές πλεόνασμα, η επίτευξη του οποίου στα τέλη του 2013, θα δημιουργήσει προσδοκίες για ελάφρυνση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης