Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Nomura: Ελλάδα και Ιταλία απειλούν την «ηρεμία» των ευρωπαϊκών αγορών – Δύσκολος μήνας ο Οκτώβριος - Στο επίκεντρο η αξιολόγηση από την Τρόικα και η ψηφοφορία για το μέλλον του Berlusconi

tags :
Nomura: Ελλάδα και Ιταλία απειλούν την «ηρεμία» των ευρωπαϊκών αγορών – Δύσκολος μήνας ο Οκτώβριος - Στο επίκεντρο η αξιολόγηση από την Τρόικα και η ψηφοφορία για το μέλλον του Berlusconi
Οι ευρωπαϊκές αγορές απολαμβάνουν μια άνοδο στο οικονομικό momentum τους τελευταίους  μήνες, οδηγώντας πολλούς στην πεποίθηση ότι η περιοχή της ευρωζώνης στέκεται ξανά στα πόδια της. Ωστόσο, η Nomura προειδοποιεί ότι ελλοχεύουν δύο σημαντικοί κίνδυνοι.
Όπως αναφέρει το CNBC, η επερχόμενη αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος και η ψήφοφορία στην ιταλική Γερουσία για την τύχη του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, απειλούν την ηρεμία των αγορών τον Οκτώβριο.
Οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καταφθάνουν στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Αν απογοητευτούν από την πρόοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, ενδεχομένως να έρθει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, προκαλώντας ανησυχία για ανάλογες εξελίξεις σε Κύπρο και Πορτογαλία, αναφέρει στην ανάλυσή της η ιαπωνική τράπεζα.
Τον Οκτώβριο, εκτός από την Ελλάδα, αναμένεται να βρεθεί και η Ιταλία στο επίκεντρο, καθώς η Γερουσία καλείται να αποφασίσει αν θα αποκλειστεί ο πρωήν πρωθυπουργός Silvio Berlusconi από τα δημόσια αξιώματα, γεγονός που αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα της κυβέρνησης του Enrico Letta.
Οι παραπάνω κίνδυνοι απειλούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία από το μακροοικονομικό μέτωπο, είναι θετικά, εκτιμά η Nomura.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, το outlook των ευρωπαϊκών μετοχών, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στις οικονομίες της ευρωζώνης.
Ωστόσο παρά τους κινδύνους, η Nomura παραμένει  overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές και αναμένει να υπεραποδώσουν των αμερικανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης