Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Merkel: Καμία οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, εάν δεν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις - Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η ελληνική οικονομία τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα από ότι αναμενόταν - Όχι Σοσιαλδημοκρατών στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω ESM

tags :
 Merkel: Καμία οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, εάν δεν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις - Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η ελληνική οικονομία τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα από ότι αναμενόταν - Όχι Σοσιαλδημοκρατών στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω ESM
(upd2) Την θέση ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, εάν δεν προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, μιλώντας στην Ολομέλεια της Bundestag.
Νωρίτερα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία P. Steinbrueck είχε υποστηρίξει ότι κυβέρνηση της Merkel απέτυχε τελείως ενώ εξέφρασε την αντίθεση του στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).






«Προωθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε σεντ για τους Έλληνες όσο δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις».
«Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα διότι η αλληλεγγύη θα ερχόταν για το τίποτα», τόνισε η Merkel.
Νωρίτερα ο υποψήφιος των Σοσιλαδημοκρατών, P. Steinbrueck είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της κυβέρνησης Merkel απέτυχε τελείως.
Ο Steinbrueck εμφανίστηκε αντίθετος στην χρήση των χρημάτων των Γερμανών φορολογούμενων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βάλλοντας κατά της Merkel για τα σχέδια της να δημιουργηθεί μια τραπεζική ένωση που θα προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
«Πρώτα θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι και οι πιστωτές για τις ζημίες των τραπεζών» υποστήριξε ο Steinbrueck, τονίζοντας ότι το σχέδιο των Σοσιαλδημοκρατών προβλέπει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις ίδιες τις τράπεζες και όχι από τους φορολογούμενους.
Αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2014, και το οποίο ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπ.Οικονομικών της Γερμανίας στα 4 με 4,5 δισ. ευρώ το 2014, ο Schaeuble υποστήριξε ότι ήταν ξεκάθαρο πως η Ελλάδα θα χρειαζόταν πρόσθετη βοήθεια.
"Η ελληνική οικονομία τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα από ότι αναμενόταν" τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος αναφορικά με την τραπεζική ένωση σημείωσε πως θα απαιτηθούν ελάχιστες τροποποιήσεις στις ισχύουσες ευρωπαϊκές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης