Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Rehn (Κομισιόν) απαντά σε Schaeuble και ΔΝΤ - Πρόωρες οι εκτιμήσεις για το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα - Το Φθινόπωρο οι προτάσεις της Τρόικα για την κάλυψή του

tags :
Ο Rehn (Κομισιόν) απαντά σε Schaeuble και ΔΝΤ -  Πρόωρες οι εκτιμήσεις για το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα - Το Φθινόπωρο οι προτάσεις της Τρόικα για την κάλυψή του
Πρόωρες χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις για το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Olli Rehn, απαντώντας ουσιαστικά στις πρόσφατες τοποθετήσεις των κ.κ. Στουρνάρα και Schaeuble, καθώς και στις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το Φθινόπωρο οι προτάσεις της Τρόικα για την κάλυψή του όποιου κενού. Επί τάπητος θα τεθεί στη συνέχεια και η βιωσιμότητα του χρέους.
Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Olli Rehn.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, κάθε συζήτηση γύρω από συγκεκριμένα μεγέθη είναι πρόωρη. «Η Τρόικα θα κάνει τη δουλειά της, δηλαδή θα αναλύσει τα στοιχεία για το πιθανό ύψος του χρηματοδοτικού κενού και υα υποβάλει τη σχετική της πρόταση για την κάλυψή του το Φθινόπωρο. Αυτή είναι η κανονική ροή των πραγμάτων», ανέφερε ο Olli Rehn.
Όπως τόνισε ο Επίτροπος της Κομισιόν, είναι σημαντικό να αναλύσουμε καταρχήν  αν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και στη συνέχεια τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ο Rehn σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση της πολιτικής έντασης, αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την οικονομική ανάκαμψη.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές προκλήσεις στην Ιταλία και δηλώνω την εμπιστοσύνη μου στους πολιτικούς ηγέτες για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και ανάκαμψης», τόνισε από τις Βρυξέλλες.

Schaeuble: Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 11 δισ. ευρώ το 2014-2015

Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 11 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2015, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Επί της ουσίας ο Γερμανός αξιωματούχος, προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην κυβέρνηση Merkel.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως «η εκτίμηση των 11 δισ. ευρώ δεν είναι παντελώς εξωπραγματική. Όπως και να έχει, μιλάμε για κλάσμα του ποσού των προηγούμενων διασώσεων. Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί, όμως η Ελλάδα παραμένει σε κρίση προσαρμογής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε ενώ, απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα οποιασδήποτε επιπλέον απομείωσης του χρέους.
Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι σε περίπτωση που ο συνασπισμός της καγκελαρίου Angela Merkel επικρατήσει στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις ελληνικού τύπου για τα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης εξέφρασε σε χθεσινές δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Wolfgang Schaeuble.
Ωστόσο, ο κ.Schaeuble υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια εξαίρεση, και συγκεκριμένα η ίδια η Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με το CNN αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 δις ευρώ.
O Schaeuble αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα» είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης.
«Μια ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του και όχι να ζητά  περισσότερα χρήματα από τους άλλους. Αυτός είναι λάθος τρόπος για να έχουμε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι το λάθος κίνητρο», τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι σε περίπτωση που η Merkel επανεκλεγεί, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα συνεχίσει να εργάζεται για μια ισχυρότερη Ευρώπη
«Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη αλλά θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος-μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του», δήλωσε ο Schaeuble, τονίζοντας ότι η κατάσταση σήμερα στην Ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν μερικά χρόνια.
«Αυτό μπορεί να το δει κανείς εάν κοιτάξει τα επιτόκια των κρατικών χρεών, τα οποία είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο. Και οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της ευρωζώνης και ο μέσος όρος των ελλειμμάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία τρία χρόνια». τόνισε ο Schaeuble, o οποίος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα», είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης