Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Spiegel: Μερικές… πικρές αλήθειες για την Merkel - Επιδίδεται σε ψεύδη όσον αφορά την Ελλάδα - Αναπόφευκτο το haircut - O γερμανικός λαός θα κληθεί να «σώσει» το ευρώ, αλλά ακόμα δεν το… γνωρίζει!

tags :
Spiegel: Μερικές… πικρές αλήθειες για την Merkel - Επιδίδεται σε ψεύδη όσον αφορά την Ελλάδα - Αναπόφευκτο το haircut - O γερμανικός λαός θα κληθεί να «σώσει» το ευρώ, αλλά ακόμα δεν το… γνωρίζει!
Μερικές «πικρές» αλήθειες για την A. Merkel παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», το οποίο εξαπολύει έναν λίβελο εναντίον της Καγκελαρίου της Γερμανίας, ως προς το ελληνικό ζήτημα και το νέο πακέτο διάσωσης.
Υπό τον τίτλο «Πικρές αλήθειες για το ευρώ: Η κρίση θα μπορούσε να βλάψει την εκστρατεία της Merkel», το γερμανικό περιοδικό κατακεραυνώνει την A. Merkel, κατηγορώντας την πως αποκρύβει από τον λαό την αλήθεια.
«Η Καγκελάριος έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί πως η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθειας. Η εν λόγω παραδοχή έχει βλάψει την δημοτικότητά της λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές. Ωστόσο, ακόμα αρνείται να αποκαλύψει στον γερμανικό λαό τις θυσίες που υπόκειται το Βερολίνο» αναφέρει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό.
Ωστόσο, όπως υπενθυμίζει το Spiegel, δεν είναι η πρώτη φορά που η A. Merkel επιδίδεται σε ψεύδη, καθώς άπειρες φορές είχε διαψεύσει το ενδεχόμενο χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Έπεισε τους Γερμανούς, πως τα πακέτα διάσωσης θα ήταν προσωρινά. Όμως, το πρώτο πακέτο διάσωσης ακολούθησε το δεύτερο και σύντομα θα ακολουθήσει και το τρίτο. Κάθε φορά, ξεχνάει τις υποσχέσεις της, με το ποσό που δαπανά η Γερμανία προς τέρψη της Ευρωζώνης να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Μέχρι στιγμής, ο Γερμανός φορολογούμενος έχει χορηγήσει 122 δισ. ευρώ!» υπογραμμίζει το Spiegel, εξαπολύοντας δριμύτατη κριτική προς την Καγκελάριο.
Παράλληλα, το περιοδικό αποδομεί και τα αποτελέσματα της ακολουθούσας λιτότητας, καθώς όπως διαμηνύει «έχουν γιατρευτεί ορισμένα συμπτώματα και όχι η ίδια η ασθένεια».
«Παρά την οικονομική ανάκαμψη, το τεράστιο χρέος της Ισπανίας και της Ιρλανδίας εξακολουθεί να αυξάνεται. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν ένα δυσθεώρητο αριθμό κόκκινων δανείων» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Ως εκ τούτου, προσθέτει, μετά τις γερμανικές εκλογές, η Γερμανία θα κληθεί να δαπανήσει ακόμα περισσότερα χρήματα προκειμένου να σώσει το ευρώ!
Όσον αφορά το haircut του ελληνικού χρέους, το Spiegel το θεωρεί αναπόφευκτο, καθώς μόνο μέσω αυτού, η Ελλάδα καθίσταται βιώσιμη.
«Ακόμα και αν  σημειωθεί πλεόνασμα, η Ελλάδα δεν θα ξεφύγει από την παγίδα του χρέους, στην οποία υπέπεσε. Οι ξένοι πιστωτές, μεταξύ των οποίων και η KfW(κρατική αναπτυξιακή τράπεζα) θα αναγκαστούν να διαγράψουν μέρος των απαιτήσεων τους» καταλήγει σκωπτικά το γερμανικό περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης