Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέα γερμανική πρόκληση - Την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας για την αποπληρωμή των χρεών προτείνει ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων - Στο στόχαστρο ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα

tags :
Νέα γερμανική πρόκληση - Την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας για την αποπληρωμή των χρεών προτείνει ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων - Στο στόχαστρο ενέργεια,  λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα
Με μια προκλητική δήλωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανικών Ούλριχ Γκρίλο, προτείνει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, προτείνει τη μεταβίβαση ελληνικών κρατικών εταιρειών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ώστε σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.
«Στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» σημειώνει ο κ. Γκρίλο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Westdeutsche Allgemeine".
Τέλος, προσθέτει ότι «όταν μια επιχείρηση κηρύσσει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον έως ότου ο διαχειριστής της πτώχευσης εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της και αποφανθεί σχετικώς».
Εκτιμά μάλιστα ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μια "καλή συνταγή" για όλες τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης