Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Schaeuble (υπ.Οικονομικών Γερμανίας): Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια, αλλά δεν θα υπάρξει haircut - Τέλος οι διασώσεις ελληνικού τύπου για τα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης

tags :
Schaeuble (υπ.Οικονομικών Γερμανίας): Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια, αλλά δεν θα υπάρξει haircut - Τέλος οι διασώσεις ελληνικού τύπου για τα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης
Την άποψη ότι σε περίπτωση που ο συνασπισμός της καγκελαρίου Angela Merkel επικρατήσει στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις ελληνικού τύπου για τα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης εξέφρασε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Ωστόσο, ο κ.Schaeuble υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια εξαίρεση, και συγκεκριμένα η ίδια η Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με το CNN αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 δις ευρώ.
O Schaeuble αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα» είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης.
«Μια ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του και όχι να ζητά  περισσότερα χρήματα από τους άλλους. Αυτός είναι λάθος τρόπος για να έχουμε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι το λάθος κίνητρο», τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι σε περίπτωση που η Merkel επανεκλεγεί, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα συνεχίσει να εργάζεται για μια ισχυρότερη Ευρώπη
«Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη αλλά θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος-μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του», δήλωσε ο Schaeuble, τονίζοντας ότι η κατάσταση σήμερα στην Ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν μερικά χρόνια.
«Αυτό μπορεί να το δει κανείς εάν κοιτάξει τα επιτόκια των κρατικών χρεών, τα οποία είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο. Και οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της ευρωζώνης και ο μέσος όρος των ελλειμμάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία τρία χρόνια». τόνισε ο Schaeuble, o οποίος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα», είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης