Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η θητεία του Γ. Προβόπουλου της ΤτΕ λήγει τον Μάιο του 2014 και θα ανανεωθεί για άλλα 6 χρόνια έως το 2020 - Επιτυχημένο το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών – Καθαρό μήνυμα επιβράβευσης στην ΤτΕ από τον Asmussen ΕΚΤ

tags :
   Η θητεία του Γ. Προβόπουλου της ΤτΕ λήγει τον Μάιο του 2014 και θα ανανεωθεί για άλλα 6 χρόνια έως το 2020 - Επιτυχημένο το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης  των ελληνικών τραπεζών – Καθαρό μήνυμα επιβράβευσης στην ΤτΕ από τον Asmussen ΕΚΤ
Η εξέλιξη του προγράμματος αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών ήταν μια πραγματική επιτυχία δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του στο Βήμα ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ J. Asmussen.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην Ελλάδα σχηματίστηκαν τέσσερις συστημικές τράπεζες διασφαλίζοντας την συστημική σταθερότητα.
Εν συνεχεία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αποτέλεσμα της άσκησης της BlackRock αλλά υπάρχει ένα capital buffer στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορέσει να συνδράμει διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις καταθέσεις.  Το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) είναι κομβικό.
Είναι λίγο κάτω από 30% και αν οι τράπεζες έχουν υψηλά  μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι δύσκολο να χορηγήσουν νέα.
Αυτά τόνισε ο Asmussen για το τραπεζικό σύστημα και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ χαρακτήρισε ως μια πραγματική επιτυχία την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στέλνοντας ένα μήνυμα επιβράβευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος που χειρίστηκε επιτυχώς την δομική και ιστορική αναδιάρθρωση του κλάδου.
Με βάση πληροφορίες στο σύνολο της η Τρόικα θεωρεί τον Γ. Προβόπουλο πυλώνα σταθερότητας και αξιόπιστο συνομιλητή.
Επίσης και η κυβέρνηση έχει κατανοήσει πλήρως ότι ο Γ. Προβόπουλος είναι ο πλέον επιτυχημένος κεντρικός τραπεζίτης με αντικειμενική συνεισφορά στις τράπεζες και στην οικονομία.
Με βάση πληροφορίες η διοίκηση Προβόπουλου η θητεία του οποίου λήγει τέλη Μαΐου του 2014 θα ανανεωθεί για άλλα 6 χρόνια έως το 2020.
Θα υπάρξουν κάποιες διοικητικές αλλαγές στα πρόσωπα των υποδιοικητών καθώς και οργανωτικές αλλαγές.
Η ανανέωση της θητείας Προβόπουλου είναι μια αντικειμενικά ορθή απόφαση για την εύρυθμη  λειτουργία του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης