Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδη - Αφορμή το αεροπλάνο του Μελισσανίδη αλλά αιτία οι επιδόσεις του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων - Τι δηλώνουν Σταυρίδης και Εμίρης

Ο Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση  του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδη - Αφορμή το αεροπλάνο του Μελισσανίδη αλλά αιτία οι επιδόσεις του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων - Τι δηλώνουν Σταυρίδης και Εμίρης
(upd6)Με συνοπτικές διαδικασίες και με μια λιτή, χωρίς διευκρινίσεις, ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών υποχρέωσε σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Σταυρίδη. Αιτία στάθηκαν οι χειρισμοί του στις πρόσφατες αποκρατικοποιήσεις, ενώ η τελική αφορμή ήταν τελικά το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χρησιμοποίησε το αεροσκάφος ενός εκ των βασικών μετόχων της Emma Delta που αγόρασε τον ΟΠΑΠ, ώστε να πάει στον προορισμό του στις διακοπές.
Μπορεί ο κ. Σταυρίδης να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Μελισσανίδη, ωστόσο αποτελεί αναμφισβήτητα ηθικό ασυμβίβαστο ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την κρατική περιουσία να λαμβάνει "διευκολύνσεις" από έναν εκ των επενδυτών σε αυτήν.
Έτσι στη λιτή του ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών, γνωστοποίησε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε σήμερα την παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη.
Το Υπουργείο δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις, ενώ με ανθρώπους της κυβέρνησης που επικοινώνησε το www.bankingnews.gr, αναφέρουν ότι το αίτημα συνδέεται με τους χειρισμούς του προέδρου στις πρόσφατες περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες δημιούργησαν τριγμούς τόσο στο Μαξίμου όσο και στο προφίλ της χώρας στο εξωτερικό.
Παράλληλα, σύμφωνα με διαρροές το Υπουργείο Οικονομικών έδειξε με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο κ. Σταυρίδης "διευκολύνθηκε" από το αεροσκάφος ενός εκ των βασικών μετόχων της Emma Delta που αγόρασε τον ΟΠΑΠ, ώστε να πάει στον προορισμό του στις διακοπές.
Σύμφωνα μάλιστα με τις διαρροές, ο Δ. Μελισσανίδης διέθεσε το ιδιωτικό του αεροπλάνο για να μεταβεί στην Κεφαλονιά ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του φορέα που διαχειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις στη χώρα μας.
«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 5.20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια μέρα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ».

Η ανακοίνωση του παραιτηθέντος προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ:

"Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι  από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα,  να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων."

H δήλωση του Εμίρη CEO του ΤΑΙΠΕΔ

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Στέλιου Σταυρίδη, αναφέρει σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο κ. Γιάννης Εμίρης
«Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης μετά την παραίτηση του Στ. Σταυρίδη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης