Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Όχι» σε νέο haircut του ελληνικού χρέους από τη γερμανική κυβέρνηση - «Άυτό δεν θα υπάρξει» ξεκαθαρίζει ο Schaeuble - Καμία συζήτηση δεν... ανέχεται η Merkel - Αν συμβεί, θα βυθίσει εκ νέου στην αβεβαιότητα την Ευρωζώνη

tags :
«Όχι» σε νέο haircut του ελληνικού χρέους από τη γερμανική κυβέρνηση - «Άυτό δεν θα υπάρξει» ξεκαθαρίζει ο Schaeuble - Καμία συζήτηση δεν... ανέχεται η Merkel - Αν συμβεί, θα βυθίσει εκ νέου στην αβεβαιότητα την Ευρωζώνη
(upd)Μετά από το «όχι» της Γερμανίδας καγκελαρίου σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους καθώς «θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέλη της Ευρώπης» και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός haircut.
Σε συνέντευξή του στην Badische Νeueste Nachrichten, ο κ. Schaeuble απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτό δεν θα υπάρξει» και αναγνωρίζοντας ότι «στην οικονομική εξέλιξη η Ελλάδα είναι καλύτερα από το αναμενόμενο».
Παράλληλα, αμετακίνητη στη θέση της πως δεν τίθεται θέμα νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους παραμένει η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, παρά το γεγονός πως πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που κρίνουν αναπόφευκτο το νέο haircut, ακόμη και εντός του Βερολίνου.
"Δεν τίθεται θέμα νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους" φέρεται να δηλώνει εκ νέου η Merkel, όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
"Τυχόν νέο haircut στο ελληνικό χρέος θα βύθιζε εκ νέου στην αβεβαιότητα την Ευρώπη" διαμηνύει η Γερμανίδα Καγκελάριος, μόλις 1,5 μήνα πριν τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.
"Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο", δήλωνε ωστόσο νωρίτερα στην ίδια γερμανική εφημερίδα ο καθηγητής Jörg Rocholl, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών.
"Το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει καταγράψει ο ελληνικός προϋπολογισμός μέχρι τον Ιούλιο απέχει μακράν από το να καλύψει και τις πληρωμές των επιτοκίων. Γι' αυτό είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη μία αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον το ήμισυ των χρεών", κάτι που για τη Γερμανία θα μεταφραζόταν σε "διψήφιο νούμερο σε δισεκατομμύρια ευρώ" υποστηρίζει.
Από την πλευρά του ο Henning Κlodt  από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου δηλώνει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του, οι δημόσιοι πιστωτές θα ήταν υποχρεωμένοι να παραιτηθούν από το 65% των δανείων τους προς την Ελλάδα.
"Υποθέτω ότι μετά τις γερμανικές εκλογές η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μας ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο κούρεμα", υποστηρίζει.

(πρώτη ενημέρωση 2013-08-16 17:09)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης