Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην Emma Delta - Ενισχύεται η μετοχή της εταιρείας, μετά τις υπογραφές

tags :
ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην Emma Delta - Ενισχύεται η μετοχή της εταιρείας, μετά τις υπογραφές
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσιου. Η πώληση έγινε έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.
Το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση, η οποία μάλιστα τέθηκε σε κίνδυνο μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.
Μετά την ανακοίνωση για την πώληση, η μετοχή του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 7,34 ευρώ με άνοδο +1,94% και όγκο 260 χιλιάδες τεμάχια, επηρεαζόμενη θετικά από τις υπογραφες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα χαμηλά της 15ης Ιουλίου, ο τίτλος του ΟΠΑΠ ενισχύεται σε ποσοστό +23,29%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης