Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Υπερκινητικότητα hedge funds στην τράπεζα Πειραιώς – Στόχος το άθροισμα μετοχής και warrants να είναι πάνω από την τιμή της αμκ 1,71 ευρώ – Τα 5 αμερικανικά hedge funds που μπορεί να ελέγξουν έως και το 25% της τράπεζας

Υπερκινητικότητα hedge funds στην τράπεζα Πειραιώς – Στόχος το άθροισμα μετοχής και warrants να είναι πάνω από την τιμή της αμκ 1,71 ευρώ – Τα 5 αμερικανικά hedge funds που μπορεί να ελέγξουν έως και το 25% της τράπεζας
(upd4)Υπερικινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα warrants της Πειραιώς μέσω της J P Morgan η οποία πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά συναλλαγές για λογαριασμό του Baupost αλλά και του York Capital.
Με βάση ορισμένους σχεδιασμούς στόχος είναι να βελτιωθεί η χρηματιστηριακή εικόνα της Πειραιώς ώστε το άθροισμα της μετοχής στο ΧΑ και των warrants να υπερβαίνει τα 1,71 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου.
Ήδη σήμερα 2 Αυγούστου το άθροισμα αυτό έφθασε τα 1,65 ευρώ με στόχο μάλλον την ζώνη των 1,90 ευρώ επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr

Εν τω μεταξύ συνολικά 5 αμερικανικά hedge funds το Baupost Gorup, το York Capital Management, το Wellington Capital Management, το Stratford Capital και ένα hedge funds που διαχειρίζεται  24 δισεκ. δολάρια κατέχουν δικαιώματα ψήφου και warrants στην τράπεζα Πειραιώς.
Αν ασκήσουν πλήρως τα warrants αυτά τα 5 αμερικανικά  hedge funds θα ελέγχουν το 25% της τράπεζας Πειραιώς.
Ήδη το Baupost ανακοίνωσε ότι αν ασκούσε πλήρως τα warrants θα μπορούσε να ελέγχει το 6,06% της τράπεζας Πειραιώς.
Το The Baupost Group, L.L.C από 23 Ιουλίου  κατέχει (έμμεσα) 523.580 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, μετοχές (0,01% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας Πειραιώς) και τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (Warrants), οι οποίοι, εφόσον ασκηθούν πλήρως, αντιστοιχούν σε 306.985.407 δικαιώματα ψήφου (6,05% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης).
Συνεπώς, τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές και Warrants, εφόσον αυτά ασκηθούν πλήρως, ανέρχονται συνολικά σε 307.508.987 ή σε ποσοστό 6,06% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Πειραιώς.
Το York Capital Management με 18,1 δισεκ. δολ υπό διαχείριση κεφάλαια αν ασκούσε πλήρως τα warrants της Πειραιώς που κατέχει θα ήλεγχε το 5,4% της τράπεζας Πειραιώς.
Το Wellington Capital Management με 38,4 δισεκ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια κατέχει αν ασκούσε πλήρως τα warrants περίπου 5% της τράπεζας Πειραιώς.
Το Stratford Capital με 5 δισεκ. δολάρια υπό διαχείριση αν ασκούσε πλήρως τα warrants θα ήλεγχε το 4% της τράπεζας Πειραιώς.
Επίσης πολύ γνωστό hedge  funds ίσως από τα γνωστότερα στην Ελλάδα για την έντονη κερδοσκοπική του δραστηριότητα που διαχειρίζεται 24 δισεκ. δολάρια και πρωταγωνίστησε στην μεγάλη κερδοσκοπία των CDS κατέχει επίσης το 4,5% της Πειραιώς αν ασκούσε πλήρως τα warrants που κατέχει.
Συνολικά 5 αμερικανικά hedge funds κατέχουν περίπου το 25% του δυνητικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς αν ασκούσαν όλα τα warrants.
Η εξέλιξη αυτή από την μια πλευρά δημιουργεί ή θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη δυναμική, όταν και αν πρωταγωνιστήσουν οι μετοχές των τραπεζών τα hedge funds θα μπορούσαν να αποκομίσουν τεράστιες υπεραξίες ενώ από την άλλη συνήθως είναι short term επενδυτές δηλαδή βραχυχρόνιοι επενδυτές που όταν επιτύχουν τους επενδυτικούς τους στόχους αποχωρούν από τα assets που έχουν επενδύσει.

(Πρώτη ενημέρωση 10:50 2 Αυγούστου 2013)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης