Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Οριστικό το deal ΟΠΑΠ - Emma Delta – Απομένουν ελάχιστες ήσσονος σημασίας «τεχνικές», διαδικαστικές λεπτομέρειες - Στόχος να «προλάβουν» την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου - Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή

Οριστικό το deal ΟΠΑΠ - Emma Delta – Απομένουν ελάχιστες ήσσονος σημασίας «τεχνικές», διαδικαστικές λεπτομέρειες - Στόχος να «προλάβουν» την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου - Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή
Οριστικό είναι το deal του ΟΠΑΠ με την Emma Delta και το αργότερο έως τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να επισφραγιστεί.
Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του www.bankingnews.gr, καθώς η κυβέρνηση θέλει τα «τρέξει» πολλές ανοικτές υποθέσεις,  το επόμενο διάστημα και περιθώρια καθυστερήσεων δεν υπάρχουν.
Παράλληλα, οι νέοι επενδυτές του ΟΠΑΠ θέλουν να επισπευστεί η διαδικασία ώστε να προλάβουν την έναρξη της ποδοσφαιρικής (κυρίως) σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θέλουν να βάλουν σε ένα (νέο) δρόμο το management του Οργανισμού Προγνωστικών και αν αυτό γίνει πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των αθλημάτων αλλά κυρίως του ποδοσφαίρου, θα αποβεί προς όφελος της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ.
Η πρόσφατη συμφωνία για την πώληση των κρατικών λαχείων – παρά τις δυσκολίες έως την τελευταία στιγμή – άνοιξε οριστικά το δρόμο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην ελληνοτσεχική κοινοπραξία Emma Delta.
Έως τα τέλη Αυγούστου, αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις για την πιο σημαντική τόσο από πλευράς ουσίας όσο και από πλευράς σημειολογίας αποκρατικοποίηση.
Η πλευρά Μελισσανίδη - Jiri Smejc ξεπερνά όλα τα εμπόδια και όλους τους – νομικούς και άλλους – σκοπέλους που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα και μετά τις υπογραφές τον περασμένο Μάιο.
Κεντρικός σκόπελος για την καθυστέρηση της οριστικής συμφωνίας ήταν οι διαφορές που προέκυψαν σε σχέση με τις μακροχρόνιες συμβάσεις τεχνολογικής υποστήριξης των συστημάτων του ΟΠΑΠ που το κράτος «φόρτωσε» (και) στους νέους επενδυτές.
Εύλογα, η πλευρά της ελληνοτσεχικής κοινοπραξίας ήθελε να διαχειριστεί εν λευκώ – ως νέος επενδυτής και… κάτοχος του management – όλες τις συμβάσεις, αναζητώντας από την αγορά πιο συμφέρουσες προσφορές που σαφώς υπάρχουν.
Άλλωστε, οι μακροχρόνιες συμφωνίες του κράτους με την Intralot έχουν γίνει κάτι σαν άτυπος… θεσμός, υπάρχει μια μακροχρόνια σχέση και ένα ιδιότυπο καθεστώς που δε λειτουργούσε σ’ όλες τις εκφάνσεις του με όρους αγοράς.
Επίσης, μεγάλες διαφορές υπήρχαν και στη σύμβαση με τα λαχεία, όμως η πλευρά Μελισσανίδη - Jiri Smejc φαίνεται πως αποδέχτηκε τελικώς τους όρους, για να ολοκληρωθεί το πρώτο deal και να κατόπιν να ανοίξει ο δρόμος για τον ΟΠΑΠ.
Βεβαίως, υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις, ξεκαθαρίστηκαν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τις υποχρεώσεις και το ακριβές αντικείμενο της κάθε πλευράς της κοινοπραξίας που εξασφάλισε για 12 έτη τα Κρατικά Λαχεία και αποτελείται από το σχήμα των ΟΠΑΠ (67%) - Intralot (16,5%) και SGI (16,5%).

Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή

Θετικά έχει αντιδράσει η μετοχή του ΟΠΑΠ το τελευταίο διάστημα και με φόντο τις εξελίξεις που αναφέρουμε παραπάνω. Σήμερα ο τίτλος ενισχύεται σε ποσοστό +2,22% στα 6,90 ευρώ, χθες έκλεισε στο +4,98%, ενώ στο 2ο 15ήμερο του Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό +15,58%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης