Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Viviane Reding (Koμισιόν): Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα- Aποφάσεις όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες

tags :
Viviane Reding (Koμισιόν): Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα- Aποφάσεις όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες
Την κατάργηση της τρόικας ζητά η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Viviane Reding καθώς όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη της στην Καθημερινή της Κυριακής «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».
Την πεποίθησή της ότι «ο καιρός [της τρόικα] τελείωσε», και πως η Ευρώπη πρέπει να μάθει να λύνει μονάχη της τα προβλήματά της εκφράζει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding.
Όπως σημείωσε η κ. Reding οι πολίτες «έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται» την τριμερή, καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες».
Παρά ταύτα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».
Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε πως εν μέσω κρίσης είναι «εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα του λαϊκισμού», προειδοποιώντας ωστόσο πως «ο λαϊκισμός και ο φθηνός εθνικισμός δεν θα δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα», ούτε «αποτελούν απάντηση στις κοινές μας προκλήσεις».
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η η αντιπρόεδρος της ΕΕ ζητά την κατάργηση της τρόικας, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη της στην Stuttgarter Zeitung τόνισε «η τρόικα ήταν αναγκαία στην αρχική κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», αλλά πλέον η ΕΕ έχει τα εργαλεία και την εμπειρία να διαχειριστεί το πρόβλημα• «είναι παράλογο να πρέπει να πληρώνει η Βραζιλία και η Ινδία για την Ελλάδα, η οποία έχει υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την επίτροπο τα μέλη της Κομισιόν περνούν από την ακρόαση και την έγκριση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών, οφείλουν να ακολουθούν πολιτική κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Έτσι, υποστηρίζει, είναι σε καλύτερη θέση να το επιτύχει από ό,τι το ΔΝΤ «και για αυτό πιστεύω ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης