Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Καρότο και μαστίγιο» από τον Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Αποκλείει κατηγορηματικά ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος – Συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα και μετά το 2014, εφόσον πληροί τους όρους

tags :
«Καρότο και μαστίγιο» από τον Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Αποκλείει κατηγορηματικά ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος – Συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα και μετά το 2014, εφόσον πληροί τους όρους
Στην πάγια τακτική του επιδίδεται για άλλη μια αφορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, αποκλείοντας κατηγορηματικά  για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο επιβολής haircut στο ελληνικό χρέος, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα και μετά το 2014, εφόσον υολοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
«Aυτό είναι σίγουρο, δεν θα υπάρξει δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild Am Sonntag.
Σημείωσε παράλληλα, πως εφόσον η Ελλάδα πληροί τους όρους που θέτουν οι πιστωτές της , μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια μετά το 2014.
Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που προδημοσιεύθηκαν.
Ο Γερμανός υπουργός εκτιμά ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση: «Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αλλά η δημιουργία νέων χρεών υποχωρεί στην Ευρώπη και είναι κατά μέσο όρο στο μισό σε σχέση με τρία χρόνια πριν», αναφέρει και προσθέτει ότι, παράλληλα με την μείωση των χρεών, αποφασιστικής σημασίας είναι και η «εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ανάπτυξης και ως προς αυτό βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».
Εν των μεταξύ, γερμανική αλληλεγγύη υπό… όρους υποσχέθηκε στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, διαιωνίζοντας το «παιχνίδι» του… καρότου και του μαστίγιου, σε χθεσινή του συνέντευξη.
«Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει τη δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο W. Schaeuble, κατά την διάρκεια συζήτησής του με την Ένωση Οικογενειακών Επιχειρήσεων της Γερμανίας, την οποία και κοινοποίησε η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».
Όσον αφορά την φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, κατέστησε σαφές πως «η δημιουργία μίας λειτουργικής κατά τα κοινά πρότυπα φορολογικής διοίκησης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα φέρει εις πέρας» ενώ παράλληλα, εξήρε το γεγονός πως  η κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα «από ορισμένες απόψεις είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι αλλού».
«Η Ελλάδα θα πρέπει εκ νέου να ανακαλύψει τον εαυτό της και σε αυτό μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε, όμως τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τις κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει την δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της ΕΕ, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη» συμπλήρωσε επίσης.
Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφερθείς στην Ευρωζώνη και την υψηλότατη ανεργία, υπογράμμισε πως «αν δεν μειώσουμε γρήγορα τη νεανική ανεργία στην Ευρώπη, θα χάσουμε ως κράτη και ως κυβερνήσεις την υποστήριξη των πολιτών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης