Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Letta (Ιταλός πρωθυπουργός): Η Αθήνα αποτελεί σύμβολο για την αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Μήνυμα ενόψει της αυριανής επίσκεψης - Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ξένους ηγέτες

tags :
Letta (Ιταλός πρωθυπουργός): Η  Αθήνα αποτελεί σύμβολο για την αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Μήνυμα ενόψει της αυριανής επίσκεψης - Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ξένους ηγέτες
(upd)"Η Αθήνα πρέπει να ειδωθεί ως ένα σύμβολο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης",  αναφέρει ο Ιταλός πρωθυπουργός,Ε. Letta, σε μήνυμά του, ενόψει της αυριανής του επίσκεψης στη χώρα μας.
Στην Αθήνα θα βρεθεί από αύριο και για δύο ημέρες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Enrico Letta, μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και ΗΠΑ και ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Obama.
«Η επίσκεψή μου στην Αθήνα πρέπει να ειδωθεί ως ένα σύμβολο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ε. Letta, ενόψει της αυριανής του επίσκεψης στην Αθήνα.
«Έρχομαι στην Αθήνα για να πω στους Έλληνες ότι θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο twitter, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Τον κ. Letta  θα υποδεχθεί το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος συνεχίζει το μπαράζ των επαφών του με ξένου ηγέτες.
Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η κρίση χρέους που εξακολουθεί να ταλανίζει την ευρωζώνη, καθώς και η πολιτική αστάθεια στον ευρωπαϊκό Νότο, η οποία έκανε δριμύτερη την εμφάνισή της τόσο στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όσο και στην Ελλάδα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι και στην Ιταλία, η οποία ταλανίζεται από τα δημοσιονομικά προβλήματα και το υψηλό χρέος, η πολιτική σταθερότητα είναι ιδιαίτερα εύθραυστη.
Οι δύο ηγέτες συναντιούνται σε μια ιδιαίτερα πολιτική συγκυρία, καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες για τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία, οι οποίες σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελούν ορόσημο, ώστε να «ξεπαγώσουν» στη συνέχεια οι σημαντικές αποφάσεις, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη στο σύνολό της.

(Πρώτη ενημέρωση: 11:08)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης