Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Κλειδώνει» αύριο η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην Socar – Κατατίθενται στα κρατικά ταμεία η εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ από την κρατική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν – Αισιοδοξία και για τα κρατικά λαχεία

«Κλειδώνει» αύριο η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην Socar – Κατατίθενται  στα κρατικά ταμεία  η εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ από την κρατική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν – Αισιοδοξία και για τα κρατικά λαχεία
«Πράσινο φως» για την πώληση του συνόλου των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν Socar, αναμένεται να «ανάψει» αύριο η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Κατά τις πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει αύριο την αυξημένη εγγυητική επιστολή της Socar, η οποία  θα ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιστοιχεί στο 10% του προσφερόμενου τιμήματος για τον ΔΕΣΦΑ. Το εν λόγω τίμημα είχε αρχικά προσδιοριστεί στα 305 εκατ. ευρώ (και αντιστοίχως η εγγυητική επιστολή έφθανε τα 30,5 εκατ. ευρώ), αλλά κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων αναπροσαρμόστηκε στα 400 εκατ. ευρώ ∙ εξέλιξη που δρομολόγησε την επιτυχή ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής αποκρατικοποίησης.
Μετά το ΤΑΙΠΕΔ, το «πράσινο φως» για την αποδοχή της προσφοράς της αζέρικης εταιρίας για τον ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να δώσουν το διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η πώληση του ΔΕΣΦΑ θα βρεθεί εν συνεχεία στο μικροσκόπιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Κομισιόν.
Στο μεταξύ, αισιοδοξία επικρατεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση των Κρατικών Λαχείων. Εκτός απροόπτου το θρίλερ εκτιμάται ότι  θα λάβει αίσιο τέλος την επόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου με την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση των Λαχείων ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και την κοινοπραξία ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης