Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΗΠΑ και Γερμανία «μάχονται» για την… Ελλάδα – Deutsche Welle: ΔΝΤ και Βερολίνο παλεύουν για την διάσωση της Αθήνας - Ανάπτυξη και λιτότητα το νέο «δίπολο» - Τι σηματοδότησε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ

tags :
ΗΠΑ και Γερμανία «μάχονται» για την… Ελλάδα – Deutsche Welle: ΔΝΤ και Βερολίνο παλεύουν για την διάσωση της Αθήνας -  Ανάπτυξη και λιτότητα το νέο «δίπολο» - Τι σηματοδότησε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ
«Οι ΗΠΑ προωθούν την αναπτυξιακή τους ατζέντα στην Ελλάδα» τιτλοφορεί άρθρο του γερμανικού Deutsche Welle, αποτιμώντας την χθεσινή επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, J. Lew στην Αθήνα.
«Ο J. Lew ήρθε στην Ελλάδα πρόθυμος να μιλήσει για την ανάπτυξη αλλά και να συσφίξει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά, το γερμανικό μέσο ενημέρωσης.
Όσον αφορά την Ελλάδα, υπογραμμίζει πως η Αθήνα ευελπιστεί πως οι ΗΠΑ θα πιέσουν τις Βρυξέλλες προκειμένου να αλλάξει το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας και να προωθηθούν οι αναπτυξιακές πολιτικές.
«Η Γερμανία έχει στο χέρι της την Ευρωζώνη, αλλά οι ΗΠΑ, όντας η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, έχει ισχυρή επιρροή στο ΔΝΤ» σχολιάζει πολιτικός αναλυτής, στην Deutsche Welle.
«Το ΔΝΤ» συμπληρώνει, «έχει διαφορετική ατζέντα για την Ελλάδα, και συχνά πυκνά πιέζει για ελάφρυνση των πολιτικών της λιτότητας, που επιβάλλονται στην Ελλάδα» υπογραμμίζει παράλληλα.
Χαρακτηρίζοντας το άνωθεν σκηνικό, ως μία λανθάνουσα διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, το γερμανικό μέσο καθιστά σαφές πως αναδύεται το δίπολο ανάπτυξη και λιτότητα, το οποίο και σκιαγραφείται από τους δύο «μονομάχους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης